Γιάννενα: Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη λίμνη

Γιάννενα: Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη λίμνη
Θετικός είναι ο απολογισμός δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για τη σχολική χρονιά 2017-2018. 
Συνολικά ενημερώθηκαν 1623 μαθητές και φοιτητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους από 38 σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας. 
Με πολλά από τα σχολεία του νομού Ιωαννίνων υπήρξε διαρκής συνεργασία στη σχολική περίοδο, ώστε μέσα από διαδοχικές επισκέψεις και δραστηριότητες να εμπεδωθούν καλύτερα οι έννοιες και να επιτευχθεί η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης. 
Οι ενημερώσεις και ξεναγήσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας (στο νησί Ιωαννίνων) και στο Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος πραγματοποιήθηκαν σε μικρές ομάδες των 20 περίπου ατόμων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. 
Η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση αποτελεί βασική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. 
Στόχος αυτών των δράσεων είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους και σταδιακά να επηρεάσει τις στάσεις και τις συμπεριφορές τους απέναντι στο περιβάλλον και ειδικότερα στο οικοσύστημα της λίμνης, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη προστασία της. 
Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων οι μαθητές εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως Προστατευόμενες Περιοχές, οικοσύστημα, βιοποικιλότητα, κύκλος νερού, προστασία και διαχείριση, φαινόμενο του ευτροφισμού, αειφορική διαχείριση, ενημερώθηκαν για τις πολλαπλές αξίες της Λίμνης Παμβώτιδας (βιολογική, αλιευτική, αρδευτική, αναψυχής, εκπαιδευτική, επιστημονική, αντιπλημμυρική, κ.ά.) καθώς και για τις αρμοδιότητες και το έργο του Φ.Δ.Λ.Π. 
Επιπλέον στην ενημέρωση σχολικών ομάδων εντάχθηκαν ποικίλες δραστηριότητες πεδίου, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. 
Έτσι τα παιδιά ακολούθησαν περιβαλλοντικά μονοπάτια, παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα, τα τοπία της λίμνης, χρησιμοποίησαν τις αισθήσεις τους, έπαιξαν, δημιούργησαν και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για το οικοσύστημα της λίμνης και για το πως μπορούν τα ίδια να συμβάλλουν στην προστασία της.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη λίμνη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5578853684473454422
item