Η γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αριθμούς: Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Η γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αριθμούς: Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Τεράστια ήταν η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση του πύρινου ολέθρου.
Για την άμεση κινητοποίηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, μίλησε ο υπουργός Εθνικής, Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Κινηθήκαμε έτσι ώστε να συνδράμουμε με όλα τα μέσα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της καταστροφής αυτής και συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε μέχρις ότου χρειαστεί. 
Από τις 12:18 δόθηκε εντολή απογειώσεως κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής ενός CL-215 από την 112 Πτέρυγα Μάχης, δύο CL-415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης, ενός S-64 από την 112 Πτέρυγα Μάχης προς Κινέτα.
Στις 12:26 δόθηκε εντολή απογειώσεως για ένα CL-415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης, δύο S-64 από την 112 Πτέρυγα Μάχης προς Κινέτα και στις 13:49 εντολή απογειώσεως δύο CL-215 από την 117 Πτέρυγα Μάχης προς Κινέτα. Έχουμε αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις 14:21, με όλα τα μέσα να επιχειρούν στην περιοχή, τα οποία ενισχύθηκαν στις 15:04 από Σινούκ από τα Μέγαρα.
Εκείνη την ώρα οι άνεμοι ήταν πάρα πολύ ισχυροί στην περιοχή, που άγγιζαν τα 11 μποφόρ», όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση στους στρατιωτικούς συντάκτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος τα ξημερώματα της Τρίτης. «72 άτομα έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων», είπε. Μάλιστα όπως τόνισε ο ΥΕΘΑ αρκετοί βρέθηκαν έως και 4 μίλια μακριά από την ακτή. 
Εκείνη την ώρα οι άνεμοι ήταν πάρα πολύ ισχυροί στην περιοχή, που άγγιζαν τα 11 μποφόρ», όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση στους στρατιωτικούς συντάκτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος τα ξημερώματα της Τρίτης. «72 άτομα έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων», είπε. 
Μάλιστα όπως τόνισε ο ΥΕΘΑ αρκετοί βρέθηκαν έως και 4 μίλια μακριά από την ακτή. Επιπρόσθετα ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως στην περιοχή έφτασε η Ζ΄Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών με 65 άτομα προσωπικό με 19 ελαστικές λέμβους που «σαρώσαν» από ξηράς και θαλάσσης για την ανεύρεση και άλλων εγκλωβισμένων και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο χρειαστεί.
Συνολικά οι Ένοπλές Δυνάμεις έχουν ενεργοποιήσει μέχρι στιγμής από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας 4 αεροσκάφη CL-415, 6 αεροσκάφη CL-215, 2 ελικόπτερα Σινούκ, 1 ελικόπτερο Super Puma. 
Παράλληλα ενεργοποιηθήκαν όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, υδροφόρες, προωθητές γαιών και πυροσβεστικά. Από τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού ενεργοποιηθήκαν μια φρεγάτα, 3 αρματαγωγά, 3 σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, 2 ελικόπτερα S70. 
Από τα μέσα της Αεροπορίας Στρατού διατέθηκαν 5 ελικόπτερα Σινούκ και τμήματα ειδικών δυνάμεων και δύο ελικόπτερα που μεταφέρουν λέμβους. 
Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου τόνισε πως τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα συμπληρώσαν χθες πάνω από 75 ώρες πτήσέως, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν αρκετές βλάβες στα αεροσκάφη, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν όλες από τους τεχνικούς.
Συνολικά από τα 7 αεροσκάφη CL-415 διαθέσιμα ήταν τα 4 ενώ από τα 14 CL-215 διαθέσιμα ήταν τα 6. 
ethnosimo.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Η γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αριθμούς: Ένα μεγάλο ευχαριστώ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5500209650901357730
item