Νεκρός ο ένας εκ των δύο αγνοούμενων ορειβατών στον Όλυμπο Νεκρός ο ένας εκ των δύο αγνοούμενων ορειβατών στον Όλυμπο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νεκρός ο ένας εκ των δύο αγνοούμενων ορειβατών στον Όλυμπο

Νεκρός ο ένας εκ των δύο αγνοούμενων ορειβατών στον Όλυμπο

Τραγική κατάληξη είχε για τον έναν από τους δύο αγνοούμενους ορειβάτες στον Όλυμπο η προσπάθεια ανάβασαης στην κορυφή του βουνού  Μύτικα καθώς σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα έφερε τραύματα, ενδεχομένως μετά από πτώση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης  που στήθηκε τις τελευταίες ώρες από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, διασώστες εντόπισαν νεκρό τον έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, σε δύσβατο σημείο στη θέση «Στεφάνι», όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα.

Αντίθετα, σώος βρέθηκε ο φίλος του, ηλικίας 52 ετών, που μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Αποστολίδης».

Οι διασώστες αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ολοκληρωθεί η κατάβαση, για να οδηγηθεί σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής, οι δύο Έλληνες ορειβάτες είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα την ανάβασή τους για την κορυφή του Ολύμπου.

Στη θέση «Στεφάνι» όμως, φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Καθώς οι ώρες περνούσαν και οι δυνάμεις τους άρχισαν τους εγκαταλείπουν, ζήτησαν βοήθεια, κι από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, έργο το οποίο δυσχέραινε το δύσβατο της περιοχής.
epirusblog.gr
5 of 5
Νεκρός ο ένας εκ των δύο αγνοούμενων ορειβατών στον Όλυμπο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 784505572153914219
Σχόλια
item