Γιάννενα: «Επί ποδός» για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών! Γιάννενα: «Επί ποδός» για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Επί ποδός» για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών!

Γιάννενα: «Επί ποδός» για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών!

Ανησυχία και στον Δήμο Ιωαννιτών προκάλεσαν τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα της Αττικής αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεται ο μηχανισμός του σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχα φαινόμενα πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε χθες στο Δημαρχείο σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση όλων των συναρμόδιων φορέων με θέμα την προστασία από τις φωτιές.


Η χθεσινή σύσκεψη
Υπό τον Θωμά Μπέγκα έγινε η χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, στην οποία ήταν παρών και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.


Παρόντες στη σύσκεψη, που είχε σκοπό την επικαιροποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των δύο φορέων, ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Νάστος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κωνσταντίνος Μπαμπασίκας.


Κατά τη διάρκειά της συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ευρείας συνάντησης όλων των αρμόδιων φορέων (Δήμου Ιωαννιτών, εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου και ΟΠΕΚΕΠΕ) την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, με θέμα την επικαιροποίηση της ενημέρωσης σε ζητήματα πρόληψης και μέτρων προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών, καθώς και στις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιώτες σε ότι αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.


Ο Θωμάς Μπέγκας
Όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος, «ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα, σε πλήρη ανάπτυξη είναι και οι εργασίες που αφορούν τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνο για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών. 


Ευελπιστούμε με τη συνεργασία όλων των φορέων αλλά και των πολιτών να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση όμως προετοιμαζόμαστε για να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε άμεσα στο βαθμό που μπορούμε να βοηθήσουμε».

Ο κ. Μπέγκας απηύθυνε επίσης έκκληση στους δημότες να μην εναποθέτουν εύφλεκτα υλικά και ογκώδη αντικείμενα κοντά σε κάδους απορριμμάτων, ειδικά σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού που γειτνιάζουν με οικόπεδα και αγρούς.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Επί ποδός» για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9104650212699477216
Σχόλια
item