Γιάννενα: Έχασε τα σκήπτρα ο Ν.Ο. Ιωαννίνων

Γιάννενα: Έχασε τα σκήπτρα ο Ν.Ο. Ιωαννίνων

Στη δεύτερη θέση του 84oυ Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας περιορίστηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, χάνοντας τα σκήπτρα, μετά από πολλά χρόνια, από τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, που αναδείχθηκε φέτος πρωταθλητής και πολυνίκης.

Ο Ν.Ο.Ι. συγκέντρωσε 279,5 βαθμούς, κατακτώντας συνολικά 19 μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, έξι ασημένια και οκτώ χάλκινα, με τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης να συγκεντρώνει 366.5 βαθμούς, ενώ τρίτος ήταν ο ΕΝΟΑ με 227.5 βαθμούς. 

Στον πίνακα των μεταλλίων , ο ΝΟ Θεσσαλονίκης κατέκτησε συνολικά 29 μετάλλια και στις δυο φάσεις (12-9-8), ο ΕΝΟΑ 16 (11-3-2) και ο ΟΕΑΝΑ Βόλου 17 (5-9-3).

Στη β’ φάση, ο Ν.Ο.Ι. πήρε ξανά την πρωτιά στην οκτάκωπο των παίδων (Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Καρέτσος, Ηλίας Μπλέτσας, Μιχάλης Κοσσαρας, Αλέξης Βαρθολομαίος, Χρήστος Τσακίρης, Τηλέμαχος Γκίνης, Θανάσης Μάστακας και Ιάσων Κιτσάκος), συνεχίζοντας έτσι την παράδοση πολλών ετών. Στη γιαννιώτικη οκτάκωπο απονεμήθηκε και το επαμειβόμενο κύπελλο, που έχει αθλοθετήσει ο Ναυτικός Όμιλος στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του Σωτήρη Στάμου. 
Ο Όμιλος κατέκτησε και δύο ασημένια μετάλλια, ένα στο σκιφ παίδων με τον Ζήση Μπουκουβάλα και ένα στο τετραπλό σκιφ κορασίδων με τις Κατερίνα Γκόγκου, Νικολέτα Δρούβη, Καλυψώ Μαργαρίτη και Ξανθή Χατζή.
Η β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακές κούρσες στα νερά της Παμβώτιδας, σκληρές μάχες των νεαρών αθλητών για την πρωτιά, ένταση, θέαμα και συγκίνηση.
Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τους αγώνες, τόσο τους προκριματικούς του Σαββάτου όσο και τους δώδεκα τελικούς της Κυριακής, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, οι οποίοι γέμισαν τις εξέδρες του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα.
Το πρώτο, λοιπόν, τεστ για την πόλη και τους εμπλεκόμενους φορείς, ενόψει διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων του 2019, ήταν επιτυχημένο και όλοι ελπίζουν ότι και η συνέχεια θα είναι αντίστοιχη.
Τις πρώτες κούρσες των αγώνων παρακολούθησε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος τόνισε πως η Κωπηλατική Ομοσπονδία κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να αναπτύξει το άθλημα και συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτές που θεωρούνται νοικοκυρεμένες και έχουν μέλλον. 
«Η κωπηλασία είναι εθνικό άθλημα, ενταγμένο στον εθνικό σχεδιασμ,ό που περιλαμβάνει την αναβάθμιση υποδομών, όπως αυτή των Ιωαννίνων, μέσω συνεργειών με πολλούς φορείς. 
Η Γενική Γραμματεία, η περιφέρεια, ο δήμος και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δούλεψαν πολύ, αναβάθμισαν τον χώρο και σύντομα θα επιλύσουμε και κάποιες εκκρεμότητες, που υπάρχουν σε σχέση με το ιδιοκτησιακό. Το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο και η κωπηλασία ξαναμπαίνει σε ένα δρόμο καταξίωσης σε διεθνές επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η αρχή ήταν καλή και πρέπει η συνέχεια να είναι ακόμα πιο δυνατή», δήλωσε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλαντζίδης τόνισε: «Οφείλουμε από αύριο να διαφυλάξουμε όλο αυτό το κομμάτι των εγκαταστάσεων, που αναβαθμίστηκε, και να το συντηρήσουμε, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τον κόσμο και τα ναυταθλητικά σωματεία. 
Μέλημά μας είναι η διοργάνωση στα Γιάννενα μεγάλων εκδηλώσεων. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το πετύχουμε αυτό. Ο αθλητικός τουρισμός θα σημάνει ανάπτυξη για την περιοχή μας».
Για μία πραγματική γιορτή της κωπηλασίας έκανε λόγο  ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, εκφράζοντας την πίστη ότι το 2019 θα γίνει μία άψογη διοργάνωση. 
Τέλος, η πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου εξέφρασε τη χαρά της για την άψογη φιλοξενία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στα Γιάννενα, προσθέτοντας: «Όπου και να κοιτάξει κανείς, διαπιστώνει ότι οι κωπηλατικές μας εγκαταστάσεις είναι διεθνών προδιαγραφών. Έχουν τεθεί οι βάσεις για φιλοξενία όχι μόνο του Πανευρωπαϊκού Νέων του 2019 αλλά και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις».
Σχολιάζοντας τις αγωνιστικές επιδόσεις του Ν.Ο.Ι., η κ. Παλαιοπάνου μίλησε για μια νέα φουρνιά αθλητών, η οποία έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι του χρόνου ο Όμιλος θα έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Παρών στους αγώνες ήταν και ο πρόσφατα αφιχθείς από το τηλεοπτικό «Survivor» Γιάννης Τσίλης, δύο φορές Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας. Σε δήλωσή του χαρακτήρισε πολύ σημαντική υπόθεση για τους νέους αθλητές να δείχνουν αγάπη για την κωπηλασία, να βάζουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν. 
Έκανε δε γνωστό ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να τραβάει κουπί, τουλάχιστον ως αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έχασε τα σκήπτρα ο Ν.Ο. Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8103615508711105267
item