Γιάννενα: Είκοσι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν εκτός κέντρου Ιωαννίνων

Γιάννενα: Είκοσι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν εκτός κέντρου Ιωαννίνων
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πνευματικού ΚέντρουΌπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πνευματικού ΚέντρουΕίκοσι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν εκτός κέντρου Ιωαννίνων
Στον προγραμματισμό του Πνευματικού Κέντρου για την τρέχουσα θερινή περίοδο αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρός του Κων. Γκόγκος. 
Όπως είπε, εκτός αυτών που γίνονται στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς ετοιμάστηκε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδηλώσεις, (μουσικές παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά κλπ.) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και κοινότητες του Δήμου.
Εκδηλώσεις στον Πλάτανο
Στη συνέχεια η κ. Χαρά Δούκα, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλάτανος» αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 16 έως 18 Ιουλίου από τον σύλλογο, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων, στην πλατεία του Πλατάνου και περιλαμβάνουν:
16 Ιουλίου, 21:00: Λαϊκή βραδιά «Της Ζωής μας τα Τραγούδια» με τον Νίκο Παπαδιώτη
17 Ιουλίου, 21:30: Σκηνή Καραγκιόζη-«Το Χουνέρι του Καραγκιόζη» με τον Γιώργο Γεωργούλη
18 Ιουλίου, 21:00: Ρεμπέτικη βραδιά με τους Ρεμπετόφιλους Ιωαννίνων
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Συναυλία Χρ. Θηβαίου – Μαρίας Παπαγεωργίου
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, έκανε ειδική αναφορά στη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και Μαρία Παπαγεωργίου (Πέμπτη 19 Ιουλίου στο Πάρκο Πυρσινέλλα), λέγοντας ότι αναμένεται να χαρίσουν μοναδικές στιγμές (αναλυτικά στη σελ. 5).
Παραγωγή από Ιταλία
Τέλος ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε και στην παραγωγή από την Ιταλία που θα παρουσιασθεί στις 20 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του πολυχώρου «Δημ. Χατζής», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία με το Centro di Lingua e Cultura Ellinica, την Περιφέρεια Καλαβρίας και την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Reggio Calabria, αλλά και με το Σύνδεσμο Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ιωαννίνων.
Η παράσταση PENELOPE είναι ένας θεατρικός μονόλογος με την Teresa Timpano που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιταλική γλώσσα με ταυτόχρονη προβολή υπέρτιτλων.
Η παράσταση -με ελεύθερη είσοδο- είναι βασισμένη σε κείμενα του Ομήρου, του Οβίδιου και του Άτγουντ, ενώ η δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία είναι του Matteo Tarasco.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Είκοσι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν εκτός κέντρου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6783455084183892154
item