Ξαφνική νεροποντή στην Καβάλα: Ποτάμια οι δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες] Ξαφνική νεροποντή στην Καβάλα: Ποτάμια οι δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ξαφνική νεροποντή στην Καβάλα: Ποτάμια οι δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες]

Ξαφνική νεροποντή στην Καβάλα: Ποτάμια οι δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες]
Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν η καταρρακτώδης βροχή και οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.
Στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου, πλημμύρισαν εκ νέου δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών από τους θυελλώδεις ανέμους.
Πλημμύρισαν πάλι οι δρόμοι στη Νέα Χρυσούπολη/Φωτογραφία: KavalapostΠλημμύρισαν πάλι οι δρόμοι στη Νέα Χρυσούπολη/Φωτογραφία: Kavalapost
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην τοπική κοινότητα Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζωθήκαν πολλά δέντρα στην πλατεία του οικισμού και περιμετρικά του ιερού προσκυνήματος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
Επίσης, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών ενώ πλημμύρησαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από την πτώση των δέντρων διακόπηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Εικόνες από τη Χρυσούπολη/Φωτογραφία: KavalapostΕικόνες από τη Χρυσούπολη/Φωτογραφία: Kavalapost
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, η οποία οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), που προέκυψε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.
Ξηλώθηκαν δέντρα από την ισχυρή κακοκαιρία και στη Νέα Καρβάλη/Φωτογραφία: kavalapostΞηλώθηκαν δέντρα από την ισχυρή κακοκαιρία και στη Νέα Καρβάλη/Φωτογραφία: kavalapost
Στην περιοχή της Ξάνθης η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Σταυρούπολης και στον Δήμο Μύκης, που όμως αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και η ηλεκτροδότηση επανήλθε σε μικρό χρονικό διάστημα.
Σπασμένα δέντρα στους δρόμους της Νέας Καρβάλης/Φωτογραφία: Kavalapost.grΣπασμένα δέντρα στους δρόμους της Νέας Καρβάλης/Φωτογραφία: Kavalapost.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ξαφνική νεροποντή στην Καβάλα: Ποτάμια οι δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6849080352109978772
Σχόλια
item