Γιάννενα: Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην Έκθεση Τιράνων Γιάννενα: Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην Έκθεση Τιράνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην Έκθεση Τιράνων

Γιάννενα: Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην Έκθεση Τιράνων

Στη 25η Διεθνή Έκθεση Τιράνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. 

Την παρουσίαση της πρωτοβουλίας και το κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν έκαναν ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Δημήτριος Δημητρίου και ο Β’ Αντιπρόεδρος Χριστόδουλος Παπαρούσης. 

Η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τιράνων έχει σκοπό «την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών επικοινωνίας και συνεργασίας αλλά και ανάπτυξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας, σε μια περιοχή έντονα αναπτυσσόμενη, όπως τα Τίρανα Αλβανίας, με την οποία μπορούν να μας συνδέσουν πολλά». 

Όπως σημειώθηκε, τα Τίρανα είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη, τόσο δημογραφικά όσο και ως αποτέλεσμα των οικονομικών εξελίξεων. 

Με Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν που ανήλθε σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, αντιπροσωπεύει το 40 % του ΑΕΠ σε εθνικό επίπεδο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΑΕΠ της οικονομίας της πρωτεύουσας κυριαρχείται από το εμπόριο και την τροφοδοσία συμβάλλοντας κατά 22 %. 

Οι δραστηριότητες ακίνητης περιουσίας και ο κατασκευαστικός τομέας αντιπροσωπεύουν περίπου το 21% της οικονομίας, ενώ η δράση της δημόσιας διοίκησης συμμετέχει κατά 14,7 %. Το κατά κεφαλήν εισόδημα των Τίρανα είναι € 4.860 ή το 35% του μέσου όρου της ΕΕ. 

Η έκθεση Από 21 έως 24 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Συνεδρίων στα Τίρανα, θα πραγματοποιηθεί η 25η Διεθνής Έκθεση Τιράνων που διοργανώνεται από τον Όμιλο Klik Ekspo Group, και φέτος θα έχει το λογότυπο του UFI- Παγκόσμιος Οργανισμός Βιομηχανίας των Εκθέσεων, με έδρα το Παρίσι. 

Πάνω από 350 εκθέτες από διάφορα μέρη θα πάρουν μέρος σε αυτή την Έκθεση. Η Διεθνής Έκθεση Τιράνων έχει επιβεβαιωθεί ως έκθεση τόσο πανευρωπαϊκής όσο και παγκόσμιας εμβέλειας και η οποία απονέμει στην Αλβανία την εκτίμησή της ως την πύλη εισόδου στα Βαλκάνια. 

Η έκθεση διατηρεί ζωντανή την παράδοση φέρνοντας στα Τίρανα επιχειρηματίες (η περσινή έκθεση είχε 380 εκθέτες), επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 25 χώρες ανά τον κόσμο: Αλβανία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σκωτία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Πολωνία, Κύπρος, Τουρκία, Μάλτα, κλπ., με περισσότερους από 22.000 επισκέπτες το 2017. 

Μεταξύ των τομέων που θα παρουσιαστούν ευρύτερα, αυτή την φορά θα δοθεί περισσότερη έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες των δομικών υλικών, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, διαχείριση και σχεδίαση έργων υποδομής, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση, βιομηχανίες χημικών και γεωργικών προϊόντων διατροφής, βιομηχανία αμύνης και ασφάλειας και  συμβουλευτικές υπηρεσίες.   

Στην φετινή Έκθεση, το Επιμελητήριο πέραν της παρουσίας του θα διαθέσει χώρο περιπτέρου δωρεάν στις επιχειρήσεις- μέλη του που θα συμμετάσχουν, χώρο ειδικά διαμορφωμένο για κάθε επιχείρηση. Το κόστος του περιπτέρου θα καλύψει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για τα μέλη του που θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Ιουλίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην Έκθεση Τιράνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3788377029509835370
Σχόλια
item