Γιάννενα: Στα δικαστήρια θα κριθεί το πρόστιμο Γιάννενα: Στα δικαστήρια θα κριθεί το πρόστιμο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα δικαστήρια θα κριθεί το πρόστιμο

Γιάννενα: Στα δικαστήρια θα κριθεί το πρόστιμο
Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της επιβολής προστίμου από τις τελωνειακές αρχές ελέγχου στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.
Ο κ. Μάξιμος κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση, μία ημέρα μετά την δημοσιοποίησή της με την ανακοίνωση των εργαζομένων, που επισημαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχει πλέον το Ίδρυμα για τη λειτουργία του, σημείωσε πως πίσω από την υπόθεση, υπάρχει πολιτικό θέμα.
Χωρίς να κατονομάσει κάποιον περιορίστηκε να δηλώσει πως όλα ξεκίνησαν από πρόσωπο που έχει πολιτική εμπλοκή, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τόνισε με νόημα πως «δεν είναι της τοπικής πολιτικής σκηνής, αλλά θέλει να γίνει».
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δε θέλησε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, τόνισε όμως πως πρόκειται για πρόσωπο, τον οποίο ο ίδιος δεν δέχθηκε να συναντήσει σε προγενέστερο χρόνο και χρησιμοποίησε «τον μηχανισμό αυτό» για να πλήξει το Γηροκομείο.
Στην ουσία της υπόθεσης ο κ. Μάξιμος διαχώρισε το σκέλος που αφορά την τήρηση της νομοθεσίας, επικαλούμενος άγνοια για τη διοίκηση του Γηροκομείου, από τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε ο έλεγχος.
«Ο διευθυντής του Γηροκομείου, που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και παρότι έδωσε όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν, δέχθηκε την προσωπική επίθεση των ελεγκτών, που ήρθαν με απαράδεκτο, τραμπούκικο τρόπο στο Γηροκομείο. 
Ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος από τον επικεφαλής του κλιμακίου ήταν τραμπούκικος. Δύο ημέρες μετά επικοινώνησε με το Ίδρυμα και ζήτησε να μην τον καταγγείλουμε. 
Θα τα βρούμε βέβαια όλα στα δικαστήρια, αλλά το άσχημο είναι ότι στοχοποιήθηκε το Γηροκομείο σε μία περίοδο που μετά από μεγάλη προσπάθεια και αγώνα καταφέραμε να αποπληρώσουμε οφειλές 800.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Μάξιμος.
Δεν αναιρείται η ευθύνη
Η αντιμετώπιση των υπέρογκων οφειλών που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων οφείλεται στην ορθή οικονομική διαχείριση και πάνω απ’ όλα στους δωρητές.
Κάποιες από τις δωρεές μάλιστα έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση που προκάλεσε την επιβολή του προστίμου.
«Εγκαταστήσαμε μία γεωθερμική μονάδα για να έχουμε ζεστό νερό και βρήκαμε δωρεά από το Σύνδεσμο των Εφοπλιστών που μας έδωσε πέρυσι 30 τόνους και φέτος 40 τόνους δωρεάν πετρέλαιο. 
Όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψιν από το κλιμάκιο, ενώ δεν είχαν επισημανθεί ποτέ από τους ορκωτούς λογιστές στις εκθέσεις τους. Δεν μας είπε ποτέ κάποιος ότι κάνουμε λάθος, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ευθύνη μας ή την ισχύ του νόμου. 
Είναι άλλο όμως να μην υπάρχει δόλος και άλλο να έρχεται κάποιος και να λέει ότι είσαι λαθρέμπορος. Είναι πολύ βαρύ και προς το Ίδρυμα, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μας πληγώνει. 
Δημιουργούνται επιπλέον επισφάλειες για το Ίδρυμα, τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο έλεγχος συνιστά ντροπή και είναι ανήθικος ο τρόπος με τον οποίο κατηγορείται το Ίδρυμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι δύο πλευρές είναι προφανές ότι θα φτάσουν στα δικαστήρια μέχρι τον Άρειο Πάγο, όπου πάντως υπάρχει νομικό δεδικασμένο με αντίστοιχη υπόθεση Γηροκομείου της Θεσσαλονίκης, που δικαιώθηκε τελικά, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει το πρόστιμο που είχαν επιβάλλει οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα δικαστήρια θα κριθεί το πρόστιμο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1199961903180493223
Σχόλια
item