Γιάννενα: ΠΝΕΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου" Γιάννενα: ΠΝΕΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου" | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΝΕΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου"

                     Γιάννενα: ΠΝΕΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου"
Αναφερόμενος σχετικά με τις εκδηλώσεις «Αναζητωντας τα μονοπάτια του Αράχθου, στην τοπική κοινότητα Δαφνούλας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε η Τοπική Κοινότητα Δαφνούλας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στη Δαφνούλα, στη θέση Αετός, τις εκδηλώσεις με θέμα: «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου». 

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο κύκλο εκδηλώσεων, που προβάλλει με εξαιρετικό τρόπο την πανέμορφη αυτή περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών. Εστιάζει στην φύση της περιοχής, τις παραδόσεις της, την λαογραφική και ιστορική της παράδοση, αλλά και τη σύγχρονη δυναμική της. 

Αυτό που θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω είναι ότι οι εκδηλώσεις αυτές δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το αποτελέσμα που μπορεί να παράξει η συνεργασία με τους φορείς κάθε περιοχής,όταν υπάρχει μεράκι, φαντασία και, ασφαλώς, σημαντική προσπάθεια. 

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιουλίου στη Δαφνούλα, στη θέση Αετός, για ένα μοναδικό διήμερο εκδηλώσεων» κατέληξε ο κ. Γκόγκος Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαφνούλας, κ. Βασίλης Τσιάβος, αφού ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο για την υποστήριξη και τη συνεργασία, ανέφερε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ως εξής: Παρασκευή 27 Ιουλίου, 9 μ.μ. 

Έντεχνη – παραδοσιακή μουσική βραδιά με τίτλο «Μ’ ανοιχτές αγκάλες» με τους: Οδυσσέα Μαυρομάτη: κιθάρες-φωνή Κοσμά Σαρηγιαννίδη: στεριανό λαούτο-σάζι-τζουράς-φωνή Χαριτίνη Κώττη: βιολί-φωνητικά Αλέκο Παπαδόπουλο: κρουστά Σάββατο 28 Ιουλίου, 9 μ.μ. Έντεχνη και λαϊκή μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου Παίζουν: Γιάννης Σταύρου: κιθάρα- τραγούδι Ανθή Σταύρου: ακορντεόν, τραγούδι Αλέξανδρος Σταύρου: μπάσο-τραγούδι Αναστασία Σταύρου: πιάνο Δημήτρης Σταύρου: λαούτο, καβάλ, μπουζούκι Κώστας Γκλίναβος, κρουστά Παύλος Μαζανίτης: τραγούδι Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, μετά τις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στα μονοπάτια και τους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Στο γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες. 

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Τέλος ο κ. Βασίλης Τσάλιος από τον Όμιλο Μοντέρνων Αθλημάτων Ηπείρου «Πρωτοπόρος» αναφέρθηκε στις δράσεις τοξοβολίας που διοργανώνονται με την υποστήριξη του Ομίλου Υπενθυμίζεται ότι φέτος διεξάγονται για τέταρτη χρονιά, το Σάββατο 28/07/2018 Πανελλήνιοι και Διεθνείς αγώνες ορεινής τοξοβολίας, ( 14 TFG). 

Ώρα έναρξης: 1 μ.μ. από την κεντρική πλατεία του χωριού και σε μια διαδρομή περίπου 4 χιλιομέτρων.

epirusgate.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
                     
Γιάννενα: ΠΝΕΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου"
epirusblog.gr
5 of 5
                     
Ιωάννινα 6763560555337271608
Σχόλια
item