Ρέγκλινγκ: Αναστολή των μέτρων ελάφρυνσης χρέους αν η Αθήνα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις

Ρέγκλινγκ: Αναστολή των μέτρων ελάφρυνσης χρέους αν η Αθήνα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις
Μήνυμα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην Αθήνα, από συνέδριο στο Μόναχο.
Ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανασταλούν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μείνει υπό επιτήρηση μέχρι την πλήρη αποπληρωμή των δανείων.
«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της. Αν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, κάποια από τα επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ανασταλούν. 
Η Αθήνα θα παραμείνει υπό την εποπτεία του ESM μέχρι να αποπληρωθούν πλήρως όλα τα δάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρέγκλινγκ.
Αναφερόμενος στην τελευταία δόση των 15 δισ. δολαρίων, είπε ότι αυτή θα εκταμιευθεί όταν ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες. 
Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει τα δάνειά της εξ’ ολοκλήρου, ενώ ανέφερε ότι ήταν αναγκαίες οι περικοπές που έγιναν σε συντάξεις και μισθούς, επειδή «είχαν ανέβει πολύ ταχύτερα από ό,τι η παραγωγικότητα στο παρελθόν. 
Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να χάσει την ανταγωνιστικότητά της. Από το 2016, υπάρχει σταθερά ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα».
Ο Ρέγκλινγκ δεν παρέλειψε να εξηγήσει τους τρεις λόγους για τους οποίους η χώρα μας είναι η μοναδική που παραμένει σε πρόγραμμα του ESM, υπενθυμίζοντας τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.
«Πρώτον, τα προβλήματα στο ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα ήταν πολύ βαθύτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα. Δεύτερον, η διοίκηση της χώρας είναι πολύ πιο αδύναμη από ό,τι σε άλλα μέλη της ευρωζώνης. 
Και τρίτον, δυστυχώς, η χώρα ανέστρεψε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015. υπήρξε μια προσπάθεια να σταματήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. 
Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να επιστρέψει σε ύφεση. Η ΤτΕ εκτιμά ό,τι αυτό κόστισε στη χώρα περίπου 86 δισ. ευρώ», ανέφερε.

epirusblog.gr
5 of 5
Ρέγκλινγκ: Αναστολή των μέτρων ελάφρυνσης χρέους αν η Αθήνα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4497090079456319725
item