Τριγμούς στην κυβέρνηση της Ιταλίας προκαλεί το μεταναστευτικό

Τριγμούς στην κυβέρνηση της Ιταλίας προκαλεί το μεταναστευτικό
Σφοδρές Κριτικές δέχεται από συναδέλφους του, υπουργούς της κυβέρνησης Κόντε, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με αφορμή τις δηλώσεις Ντι Μάιο στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7, στις οποίες και θεωρείται πως διαγράφεται μετακίνηση από τις αυστηρές γραμμές όσον αφορά το προσφυγικό.

Ο γραμματέας της Λέγκα, ως γνωστόν, είχε ζητήσει να μην έχουν πρόσβαση στα ιταλικά λιμάνια ούτε τα στρατιωτικά πλοία που σώζουν μετανάστες.

Τώρα, όμως ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, με δηλώσεις του στο δίκτυο La 7, απαντά ότι η απαγόρευση αυτή, ισχύει μόνον για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν σέβονται τους κανόνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα L' Avvenire, "η Μεσόγειος είναι μια ανοικτή θάλασσα. Πρέπει να βάλουμε κάποιους κανόνες, αλλά όχι να κλείσουμε την πρόσβαση. Yποδοχή είναι μια ωραία λέξη, απώθηση άσχημη. 

Ο Σαλβίνι δηλαδή δείχνει να μην είναι πλέον πανίσχυρος. Τα Πέντε Αστέρια θέλουν να δείξουν ότι βαραίνει και η δική τους γνώμη και ότι δεν ακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις.

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είναι να μεταφέρονται όντως οι μετανάστες σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Αλλά στο μεταξύ δεν θα απαγορευθεί στα στρατιωτικά πλοία να έρχονται στην Ιταλία.

Στην μετριοπαθή αυτή στροφή μπορεί να συνέβαλαν και κάποιες «συμβουλές» του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλλα, ο οποίος θεωρεί βασικό σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη και δεν θέλει να απομονωθεί η χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Η Καθολική Εκκλησία επίσης έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι απορρίπτει τη «σκληρή γραμμή."

epirusblog.gr
5 of 5
Τριγμούς στην κυβέρνηση της Ιταλίας προκαλεί το μεταναστευτικό
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2473646390249939661
item