Γιάννενα: Υπεγράφη η σύμβαση για την Πανεπιστημίου

Γιάννενα: Υπεγράφη η σύμβαση για την Πανεπιστημίου
Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου της ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου προχώρησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου, Βασίλη Τσαμπαλά και του προέδρου της Τ.Κ. Νεοχωροπούλου, Αρσένη Κάτσενου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κάτοικων της περιοχής για πολλά χρόνια.
Η οδός Πανεπιστημίου έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό οχημάτων πολιτών της περιοχής αλλά και όλων των υπόλοιπων συνδημοτών μας.
Αυτό συμβαίνει επειδή συνδέει την συμβολή της σημερινής παράκαμψης της πόλης των Ιωαννίνων με την παλαιά παράκαμψη (Βλαχόστρατα) και την κεντρική οδό Αγ. Σπυρίδωνα που οδηγεί στον παλαιό οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας του Νεοχωρόπουλου, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς και την Πανεπιστημιούπολη.
Αποτέλεσμα αυτής της σύνδεσης είναι ότι χρησιμοποιείται εναλλακτικά από τους οδηγούς προκειμένου να συντομεύσουν την διαδρομή τους προς το Νοσοκομείο αλλά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η Δημοτική Αρχή χάρη στις μεθοδικές και επίμονες προσπάθειές της κατάφερε να χρηματοδοτηθεί το έργο εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Αρχικά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενέκρινε την χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, καλύπτοντας έτσι μερικώς το συνολικό προϋπολογισμό, ενώ λίγους μήνες αργότερα, κι αφού προηγήθηκαν συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τα αρμόδια υπουργεία, εγκρίθηκε αυτή τη φορά από το υπουργείο Οικονομίας, το υπολειπόμενο ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο εξασφαλίστηκε η πλήρης χρηματοδότηση του έργου.
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή καθώς δείξαμε πως με τον τρόπο με τον οποίο διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου καταφέραμε να πείσουμε τόσο για την αρτιότητα της μελέτης όσο και για την αναγκαιότητα υλοποίησή του.
Θα πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, γιατί κατανόησαν τη σημασία του έργου και ενέκριναν την πλήρη χρηματοδότησή του με 1 εκ. ευρώ.
Εργαζόμαστε συστηματικά και διεκδικούμε κάθε πιθανό χρηματοδοτικό εργαλείο προκείμενου να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Η σημασία του έργου – τεχνικά χαρακτηριστικά
Η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας, οδοφωτισμού και υδραυλικές εργασίες αποχέτευσης όμβριων υδάτων.
Σήμερα η οδός Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος των 1520 μ. της έχει κατάστρωμα από ασφαλτοτάπητα σε πλάτος που κυμαίνεται από 6,0 έως 7,0 μέτρα περίπου.
Επίσης σε όλο το μήκος της δεν υφίστανται πεζοδρόμια εκατέρωθεν ενώ δεν είναι κατασκευασμένο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δημοτικό δίκτυο οδοφωτισμού παρά μόνο φωτιστικά σώματα επί στύλων της ΔΕΗ.
Το γεγονός της μη ύπαρξης δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων κυρίως στις χειμερινές και φθινοπωρινές περιόδους καθώς τα επιφανειακά νερά λόγω και της αρκετά μεγάλης κλίσης της οδού δημιουργούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.
Η αναγκαιότητα της βελτίωσης - κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου είναι επιτακτική καθώς η κατάσταση του υφιστάμενου καταστρώματος λόγω της προαναφερόμενης μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης δεν είναι ικανοποιητική σε πολλά σημεία της ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα βελτιώσει την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών της περιοχής.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Υπεγράφη η σύμβαση για την Πανεπιστημίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4837452955749037952
item