Άρτα: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - "ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"

 Άρτα: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - "ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Παπάζογλου, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κάνει δριμεία επίθεση στον Δημοτική Αρχή για την κακή κατάσταση που παρουσιάζουν οι ενημερωτικές πινακίδες των μνημείων την Άρτας...

Αναλυτικά ο Χάρης Παπάζογλου γράφει:

"Κατά τα άλλα, η παρούσα δημοτική αρχή διαλαλεί ότι προβάλλει με ποικίλες ενέργειες τα πολιτιστικά μας μνημεία κι ότι όραμά της είναι να καταστεί η Άρτα τουριστικός προορισμός... 


Αυτές τις εικόνες θα δουν οι τουρίστες όταν έρθουν να επισκεφτούν τα μνημεία μας;;;Κι όμως ναι, αυτές τις εικόνες θα δουν, διότι αυτή είναι η σημερινή κατάσταση που παρουσιάζουν οι πινακίδες των μνημείων της πόλης μας. 

Ακαλαίσθητες πινακίδες που προβάλλουν τα μνημεία της πόλης μας, μιας πόλης που προσπαθεί να αναπτυχθεί τουριστικά και να προσελκύσει επισκέπτες. 

Πινακίδες που είναι έτοιμες να πέσουν αφού έχουν γείρει, αυτοκόλλητα πάνω σε κάποιες, άλλες χτυπημένες και παραμορφωμένες και τέλος, κάποιες χωμένες μέσα στις φυλλωσιές και στα κλαδιά των δέντρων, ώστε να μην είναι εφικτό να τις δουν οι διερχόμενοι οδηγοί που ίσως επισκέπτονται για πρώτη φορά την πόλη μας. «Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις». 

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, αυτές οι πινακίδες μόνο καλαίσθητες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κι όμως, αυτές δίνουν το στίγμα μας στους επισκέπτες, το στίγμα μιας πόλης που μαραζώνει κι όχι μιας πόλης που επιδιώκει την προσέλκυση τουριστών και την ανάπτυξη. 

Για το λόγο αυτό, απέστειλα αίτημα προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την επιδιόρθωσή τους ή ακόμη και την αντικατάστασή τους, όπου κρίνεται απαραίτητο! 

Παρουσιάζοντας και επισημαίνοντας ο ίδιος το πρόβλημα, ενημερώθηκα διά ζώσης από υπευθύνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας ότι δεν έχει γίνει κανένα αίτημα από το δήμαρχο Αρταίων για επιδιόρθωσή τους ή αντικατάστασή τους... 

Η αρμοδιότητα για αντικατάσταση και επιδιόρθωση των πινακίδων των μνημείων δεν ανήκει στο δήμο, αλλά δεν θα έπρεπε ο πρώτος δημότης που μιλάει για τουριστική ανάπτυξη να εντοπίσει το πρόβλημα, να το αναφέρει στην αρμόδια υπηρεσία και να ζητήσει τη λύση του; 

Αντιθέτως, δεδομένης της εικόνας παρακμής που παρουσιάζουν οι πινακίδες των μνημείων της πόλης μας, η παρούσα δημοτική αρχή διαλαλεί τις προσπάθειες που κάνει για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη μας, ενώ δεν διστάζει, χωρίς ίχνος ντροπής, να μιλήσει για το όραμά της να καταστεί η Άρτα τουριστικός προορισμός που θα προσελκύει τουρίστες από κάθε χώρα και θα τους επιδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της... Αυτές τις πινακίδες θα αντικρίσουν οι ξένοι τουρίστες; 

Αυτή είναι η εικόνα που θα τους παρουσιάσουμε ως δήμος; Για να δουν αυτές τις εικόνες, θα τους έχουμε καλέσει από το εξωτερικό ή από την άλλη άκρη της Ελλάδας; Αυτό είναι το όραμα του δημάρχου;

Αυτές τις μισογκρεμισμένες πινακίδες που φανερώνουν παρακμή θα μπορούσε κάλλιστα να τις συναντήσει κανείς σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό, ξεχασμένο από φορείς, όχι στο κέντρο μιας όμορφης πόλης, όπως η δική μας.


Όσον αφορά το κλάδεμα των δέντρων και των θάμνων, ώστε οι πινακίδες των μνημείων της πόλης μας να είναι ορατές, αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου και εύχομαι ολόψυχα να επιληφθούν του θέματος, διότι ο λόγος που οι πινακίδες τοποθετούνται πάνω στο δρόμο είναι για να καθοδηγούν τους οδηγούς και γι’ αυτό πρέπει να είναι εύκολα ορατές, όχι να τις ψάχνουν οι διερχόμενοι οδηγοί και επισκέπτες μέσα στις φυλλωσιές... 

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, κάποιες πινακίδες είναι τόσο καλά κρυμμένες πίσω από τους μεγάλους θάμνους και τα κλαδιά των δέντρων, ώστε δεν είναι εύκολο να τις διακρίνει κάποιος διερχόμενος οδηγός, πόσο μάλλον αν αυτός ο οδηγός είναι τουρίστας ή επισκέπτης που έρχεται από άλλο μέρος και ψάχνει να βρει οδικώς τις πινακίδες που οδηγούν στα μνημεία της Άρτας.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί η πινακίδα που βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης μας, η οποία καλεί τους τουρίστες και τους επισκέπτες να αγοράσουν αγαθά από την πόλη μας, ώστε με τον τρόπο αυτό να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξή της. 


Η συντήρηση, επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της πινακίδας αυτής έγκειται πάλι στις αρμοδιότητες του Δήμου Αρταίων, μα όπως βλέπετε όλοι, η πινακίδα αυτή δεν μπορεί να αποτελεί κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση της Άρτας, αλλά μόνο μια εικόνα ντροπής και παρακμής! 

Έχω την πεποίθηση ότι η πινακίδα αυτή δεν αντιπροσωπεύει ούτε στο ελάχιστο τις προσπάθειες που κάνει ο εμπορικός κλάδος της Άρτας για οικονομική ανάπτυξη.

Η εικόνα της πόλης μας πρέπει να αναβαθμιστεί. Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι νευραλγικά σημεία της Άρτας χρήζουν άμεσης βελτίωσης και εξωραϊσμού προκειμένου να καλυτερεύσουν τη συνολική εικόνα της πόλης μας, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός. 


Δεδομένων των φωτογραφιών και μετά την ενημέρωση που είχα ότι καμία κίνηση δεν έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή, ας μου επιτρέψει ο δήμαρχος Αρταίων να του ασκήσω κριτική με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και το συμφέρον της Άρτας και να του πω ότι «ου γαρ το ειπείν καλώς καλόν, αλλά τω ειπόντι δράσας τα ειρημένα» (το καλό δεν είναι τα λες καλά, αλλά [το καλό είναι] αυτός που τα λέει να κάνει κιόλας αυτά που λέει)! 

Και πιστεύω ακράδαντα ότι ΑΥΤΟ ζητούν και όλοι δημότες από το δήμαρχό τους, να κάνει πράξη όσα δηλώνει με βαρύγδουπα λόγια για τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, ειδάλλως αυτά μένουν έπεα πτερόεντα, λόγια χωρίς ουσία και συνέπεια.

Δεν επιδιώκουμε ως πόλη να γίνουμε Μύκονος ή Σαντορίνη, όμως επιδιώκουμε να προβάλουμε προς τους επισκέπτες την εικόνα μιας όμορφης ηπειρωτικής πόλης, μιας πόλης που θα καταστεί γνωστή για τη φιλοξενία της, για τα μνημεία της, για τον πολιτισμό της, μιας πόλης που θα δώσει το στίγμα της στο χάρτη της Ελλάδας ως μια πόλη που αξίζει να την επισκεφτούν τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. 


Αυτό είναι το όραμα όλων των Αρτινών και είναι κρίμα, που όπως οι εικόνες μαρτυρούν, ακόμη απέχουμε πολύ από το να γίνουμε αυτή η πόλη..."

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - "ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7419130555546770596
item