Γιάννενα: Άρχισαν τα όργανα για την διαχείριση απορριμμάτων

Γιάννενα: Άρχισαν τα όργανα για την διαχείριση απορριμμάτων

Την παραίτηση του Σπύρου Κωνσταντόπουλου, δηµοτικού συµβούλου της µείζονος αντιπολίτευσης, αλλά και προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Απορριµµάτων του νοµού Ιωαννίνων ζήτησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου ο δήµαρχος Θωµάς Μπέγκας.

Εµµέσως ο κ. Μπέγκας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ότι «υπονοµεύει» τον ρόλο του δήµου Ιωαννιτών, του µεγαλύτερου δήµου και παραγωγού απορριµµάτων, στη διαχείριση των απορριµµάτων.


Αιτία ήταν η στάση του προέδρου απέναντι στην πρόταση του δήµου Ιωαννιτών να αναλάβει το έργο της εκµετάλλευσης του βιοαερίου του ΧΥΤΑ Ελληνικού, που εισηγήθηκε να αναλάβει τον ρόλο αυτό η περιφέρεια.

Ωστόσο, αναδείχθηκε το µεγάλο ζήτηµα που έχει να κάνει µε το ποιος θα αναλάβει γενικότερα το έργο της διαχείρισης των απορριµµάτων, που φαίνεται πως αρχίζει να αποτελεί «µήλο της έριδας» µεταξύ του δήµου Ιωαννιτών και της περιφέρειας.

«Θέλω να καταγγείλω τον κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος, αγνοώντας και ξεχνώντας ότι είναι εκπρόσωπος δήµου Ιωαννιτών, αγνοώντας ότι είναι εκπρόσωπος της πρωτοβάθµιας αυτοδιοίκησης επέλεξε την υπογραφή σύµβασης µε την περιφέρεια Ηπείρου. 

Δεν έχει αντιληφθεί τον ρόλο του. Όσοι επεξεργάζονται τέτοια σενάρια, τορπιλίζουν τις σχέσεις α’ και β’ βαθµού αυτοδιοίκησης», τόνισε, ενώ επίσης κατηγόρησε τον ΦΟΣΔΑ ότι δεν έχει κάνει τίποτα ενόψει της λειτουργίας του εργοστασίου.

«Έως σήµερα καµία πρωτοβουλία δεν έχει πάρει για το τι µέλλει γενέσθαι µε το δίκτυο διακίνησης την επόµενη ηµέρα λειτουργίας του εργοστασίου. Τον Σεπτέµβριο ξεκινά η λειτουργία και οι καθ' ύλιν αρµόδιοι δεν έχουν κάνει τίποτα. 

Δεν ξέρουµε πώς θα λέιτουργήσουν οι ΣΜΑ, βαδίζουµε στα τυφλά. Ζητώ την παραίτησή του και θέλω να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις», σηµείωσε.

Απαντώντας ο κ. Κωνσνταντόπουλος κατηγόρησε τη δηµοτική αρχή για αποτυχηµένες προσπάθειες όσον αφορά τους Σταθµούς Μεταφόρτωσης και για καθυστέρηση στην υλοποίησή τους. «Θεωρώ ότι είναι δειλό αυτό και καταγγέλλω εσάς, που ρίχνεται το βάρος στον ΦΟΣΔΑ», σηµείωσε. 

Ειδικά για το θέµα του βιοαρείου, τόνισε:  «Με λυπεί που θυµηθήκατε τον ΧΥΤΑ Ελληνικού το 2018. Πού είσαστε για το θέµα του αγωγού, στις µελέτες του ΧΥΤΥ, όταν βγήκε ο διαγωνισµός λειτουργίας; Και ξαφνικά ανακαλύψαµε την Αµερική», κατέληξε.

Γεωργια χαλατση
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άρχισαν τα όργανα για την διαχείριση απορριμμάτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8566966564861401081
item