Γιάννενα: Έργο – σύμβολο με πιλοτική διάσταση Γιάννενα: Έργο – σύμβολο με πιλοτική διάσταση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έργο – σύμβολο με πιλοτική διάσταση

                         Γιάννενα: Έργο – σύμβολο με πιλοτική διάσταση

Ως ένα έργο ιδιαίτερου συμβολισμού, παράλληλα όμως και ως ένα έργο με πιλοτική διάσταση θα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα επόμενα χρόνια η αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας.

Κάτι που ξεκίνησε σε θεωρητικό επίπεδο αμέσως μετά την κατάρρευση του γεφυριού το 2015 έφτασε μετά από 3,5 χρόνια να θεωρείται ως ένα υπόδειγμα ως προς το τεχνικό του κομμάτι και ως ένα παράδειγμα προς μίμηση στο επίπεδο της συνεργασίας των φορέων.
Έτσι η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου από τα Γιάννενα που βρέθηκε χθες ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης φάσης με την υποθεμελίωση του κεντρικού βάθρου και τόνισε πως το έργο αυτό δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχε η αγαστή συνεργασία μεταξύ τριών υπουργείων και τεσσάρων διαφορετικών φορέων.
Η πρώτη αναφορά για την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης φάσης έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη που δήλωσε υπερήφανος για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα, όπως και βέβαιος πλέον ότι η αναστήλωση θα γίνει πράξη.
«Θεωρώ ότι πλέον τα δύσκολα πέρασαν για το γεφύρι και βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για τη συνέχεια», σημείωσε αποδίδοντας για μία ακόμη φορά τα εύσημα στον Γ. Σμύρη και τους συνεργάτες του που ανέλαβαν το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της πρώτης φάσης των εργασιών.
Από την πλευρά της η κα Κονιόρδου τόνισε πως είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να εγκριθεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει το κύριο σκέλος του έργου.
«Είμαι σίγουρη ότι δεν θα γινόταν το έργο αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία που είναι παράλληλα δείγμα ήθους, διάθεσης, ετοιμότητας και ενδιαφέροντος», σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.
Ακόμη, η κα Κονιόρδου χαρακτήρισε πιλοτικό το έργο της γέφυρας Πλάκας που μπορεί να αξιοποιηθεί και στο πλαίσιο της συνολικής μελέτης που έχει δεσμευθεί το υπουργείο ότι θα γίνει για όλα τα πέτρινα γεφύρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση.
ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
                         
Γιάννενα: Έργο – σύμβολο με πιλοτική διάσταση
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Ιωάννινα 2331066871398940408
Σχόλια
item