«Ανοιγμα» Σταύρου Θεοδωράκη στη ΝΔ: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει ακροδεξιά ατζέντα»

«Ανοιγμα» Σταύρου Θεοδωράκη στη ΝΔ: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει ακροδεξιά ατζέντα»
Με ενδιαφέρον κατέγραψαν στην ΝΔ (και όχι μόνο...) το χθεσινό “διπλό χτύπημα” του Σταύρου Θεοδωράκη στην κυβέρνηση.
“Δεν έχω δει να έχει ακροδεξιά ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης...”, δήλωσε ο επικεφαλής του “Ποταμιού” στην διάρκεια συνέντευξης του στον “Σκάϊ”, ενώ λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβερνητική παλινωδία που κατεγράφη στο ζήτημα του... πηγαινέλα της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των κυβερνητικών τροπολογιών που η μία αναιρούσε την άλλη.
«Μέχρι χθες ο κ. Σκουρλέτης ορκιζόταν ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του '19. Σήμερα αποφάσισε ότι είναι καλύτερο να γίνουν τον Μάιο! Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας», παρατήρησε με σημασία ο κ. Θεοδωράκης στην ανάρτησή του.
Η δήλωση του κ. Θεοδωράκη στον “Σκάϊ”, εκτιμάται ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, δεδομένης της κορύφωσης που παρατηρείται από πλευράς κυβέρνησης να κατηγορεί, με κάθε ευκαιρία, την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για ακροδεξιές θέσεις και πολιτικές, καλλιεργώντας έτσι κλίμα πόλωσης. 
Και ταυτόχρονα, εκτός από την σαφή αποστασιοποίησή του από την τακτική αυτή της κυβέρνησης (που θεωρείται στρατηγική, για τον ΣΥΡΙΖΑ), η κίνηση του επικεφαλής του “Ποταμιού” να κατηγορήσει την κυβέρνηση και τον κ. Σκουρλέτη προσωπικά για “προχειρότητα σε μικρά και μεγάλα ζητήματα”, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δυνάμει “άνοιγμα” του προς την ΝΔ.
Όπως σημείωναν πολιτικοί παρατηρητές, ο κ. Θεοδωράκης με τις δυο αυτές του κινήσεις, ίσως να στέλνει μήνυμα στην ΝΔ, ότι μπορεί ν’ αποτελέσει αξιόπιστο σύμμαχο για την “επόμενη μέρα”,  είναι “ανοιχτός” χωρίς όμως να θεωρείται “δεδομένος” και υπό προϋποθέσεις.
Οι ίδιοι παρατηρητές, υπογράμμιζαν επίσης το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αποκτά η επίθεση κατά του κ. Σκουρλέτη προσωπικά, δεδομένου ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι αυτός που πριν μόνο λίγες μέρες είχε χαρακτηρίσει το Ποτάμι, ως “εν δυνάμει σύμμαχο της κυβέρνησης...”

epirusblog.gr
5 of 5
«Ανοιγμα» Σταύρου Θεοδωράκη στη ΝΔ: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει ακροδεξιά ατζέντα»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7770796520441146944
item