Γιάννενα: Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στη Μουσιωτίτσα Γιάννενα: Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στη Μουσιωτίτσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στη Μουσιωτίτσα

Γιάννενα: Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στη Μουσιωτίτσα
Χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνουν τελικά σήμερα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 152 θύματα του Ολοκαυτώματος της Μουσιωτίτσας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. 
Η επίσκεψη του Προέδρου ακυρώθηκε λόγω των δραματικών γεγονότων που εκτυλίσσονται στην Αττική μετά το χτύπημα των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών. Ωστόσο, οι επετειακές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά και με την αρμόζουσα επισημότητα.
Ακύρωσε ο πρόεδροςΑναμενόμενη ήταν η ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα επίσκεψης του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα, η οποία έγινε γνωστή στον Δήμο Δωδώνης από την Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Τα όσα συνέβησαν στην Αττική η οποία χτυπήθηκε από πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες κράτησαν τελικά τον κ. Παυλόπουλο στην Αθήνα. Η απόφαση δεν αιφνιδίασε φυσικά τον Δήμο Δωδώνης.
Το πρόγραμμαΜπορεί ο Πρόεδρος να μην έρθει, όμως κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 152 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη Μουσιωτίτσα, με μικρές μόνο αλλαγές στο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Δωδώνης, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί με μνημόσυνο για τα 152 μικρά και μεγάλα θύματα του Ολοκαυτώματος του χωριού που σφαγιάστηκαν από τους ναζί το καλοκαίρι του 1943. 
Στις 10:50 θα γίνει πομπή προς το Μνημείο των Πεσόντων, όπου στις 11 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Στις 11:10 θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση και στις 11.20 θα γίνει προσκλητήριο νεκρών. Στις 11:25 σειρά έχει η κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού Ιωαννίνων. 
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τήρηση ενός λεπτού σιγής και με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στη Μουσιωτίτσα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8124662572367162517
Σχόλια
item