Προκαταβολικοί συμψηφισμοί οφειλών με τις επιστροφές φόρου Προκαταβολικοί συμψηφισμοί οφειλών με τις επιστροφές φόρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προκαταβολικοί συμψηφισμοί οφειλών με τις επιστροφές φόρου

Προκαταβολικοί συμψηφισμοί οφειλών με τις επιστροφές φόρου
Μπορεί  εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να περιμένουν την επιστροφή φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων ωστόσο αν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν προκαταβολικά τον ΕΝΦΙΑ.
Οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική»  θα συμψηφίσουν τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα βεβαιωθούν εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Με τον τρόπο αυτό στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσει νωρίτερα μέρος των χρημάτων από τα 3,2 δισ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ που θα καταλογιστούν και φέτος σε εκατομμύρια φορολογούμενους. 
Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων τα ποσά επιστροφών φόρου, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι επιτρέπεται να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους που έχουν βεβαιωθεί στα ονόματά τους, αλλά οι προθεσμίες εξόφλησής τους δεν έχουν ακόμη εκπνεύσει.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες ΔΟΥ θα συμψηφίσουν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος που οφείλουν κανονικά να καταβάλουν εφάπαξ στους φορολογούμενους εντός του καλοκαιριού και του φθινοπώρου με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες κανονικά θα μπορούν να εξοφληθούν από τους φορολογούμενους σε 5 μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους έως και τον Ιανουάριο του 2019.
Στα 987 ευρώ ο μέσος συμπληρωματικός φόρος, στα 370 ευρώ οι επιστροφές
Οι πιστωτικές φορολογικές δηλώσεις που έχουν μέχρι σήμερα εκκαθαριστεί δεν είναι πολλές καθώς ανέρχονται στο 13,06% του συνόλου. Ετσι 606.129 φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν κατά μέσο όρο 370 ευρώ.
Στον αντίποδα οι χρεωστικές δηλώσεις αφορούν στο 38,26% των 2,2 εκατ. Ε1 που έχουν κατατεθεί και με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης 1.776.091 ευρώ θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 987 ευρώ.

Epirusblog Gr
5 of 5
Προκαταβολικοί συμψηφισμοί οφειλών με τις επιστροφές φόρου
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 671681834846929513
Σχόλια
item