Ήγουμενίτσα: Στο δρόμο με τα πόδια από Ηγουμενίτσα προς Αλβανία μετανάστες! Ήγουμενίτσα: Στο δρόμο με τα πόδια από Ηγουμενίτσα προς Αλβανία μετανάστες! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Στο δρόμο με τα πόδια από Ηγουμενίτσα προς Αλβανία μετανάστες!

Ήγουμενίτσα: Στο δρόμο με τα πόδια από Ηγουμενίτσα προς Αλβανία μετανάστες!
Τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι της περιοχής βλέπουν μετανάστες να κινούνται στο δρόμο με τα πόδια από την Ηγουμενίτσα προς το Μαυρομάτι, με σκοπό να περάσουν στην Αλβανία και από εκεί να προωθηθούν στο εξωτερικό. 

Αφού δεν κατορθώνουν να φύγουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατευθύνονται προς τα σύνορα. 

Προς το παρόν είναι λίγα τα περιστατικά και δεν έχουν πάρει έκταση. Ωστόσο οι τοπικές αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Αυτό,  άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και στη σύσκεψη, που έγινε πρόσφατα στην Ηγουμενίτσα, υπό την προεδρία του  Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου. 

Αυτή την περίοδο δραστηριοποιείται στα σύνορα της Θεσπρωτίας και κλιμάκιο της Frontex (Oργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής). 

Προς το παρόν οι Αλβανοί τους μετανάστες, που φθάνουν στα εδάφη τους, τους επαναπροωθούν προς την Ελλάδα, ενώ κάποιοι από αυτούς κατορθώνουν να φτάσουν στα λιμάνια της Αυλώνας και του Δυρραχίου με την επιδίωξη να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.  

Στο μεταξύ η  Αλβανία απορρίπτει την πρόταση η χώρα να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες, που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του γειτονικού κράτους εξηγούν ότι τους βρίσκει αντίθετους η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων ως εάν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Στο δρόμο με τα πόδια από Ηγουμενίτσα προς Αλβανία μετανάστες!
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7234883954297018450
Σχόλια
item