Άρτα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Ζητά από τους βουλευτές να διεκδικήσουν το… Πανεπιστήμιο Ηπείρου

Άρτα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Ζητά από τους βουλευτές να διεκδικήσουν το… Πανεπιστήμιο Ηπείρου
Δικαιωμένος ως ένα βαθμό από το Νομοσχέδιο για την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο Δήμος Αρταίων.
Μετά και την αλλαγή που υπήρξε στο Νομοσχέδιο για το θέμα της παραμονής των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ στην Άρτα, έχουν ικανοποιηθεί βασικά αιτήματα, τα οποία ζητούσε ο Δήμος Αρταίων (και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο), ωστόσο παραμένουν ανικανοποίητα συγκεκριμένα αιτήματα, για τα οποία συνεχίζεται η διεκδίκηση.
Ειδικότερα, έχει ικανοποιηθεί η βασικότερη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων για την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, με έδρα την Άρτα, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα και της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, μετά από παρεμβάσεις του Δημάρχου Αρταίων στον Υπουργό Παιδείας ξεκαθαρίστηκε και στο Νομοσχέδιο, ότι η έδρα του Αγροτοδιατροφικού πάρκου θα είναι η Άρτα.
Παράλληλα, μετά και την άμεση αντίδραση του Δήμου, των υπαλλήλων και της Διοίκησης του ΤΕΙ την περασμένη εβδομάδα στο θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων του ΤΕΙ στην έδρα του νέου Πανεπιστημίου, υπήρξε τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να παραμένουν τελικά στην πόλη εργασίας τους, δηλαδή στην Άρτα. Ακόμη, έχει ικανοποιηθεία το αίτημα για την απόκτηση πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν στο ΤΕΙ, με τη λήψη επιπλέον σχετικών μαθημάτων.
«Πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία εκφράστηκαν από το Δήμο Αρταίων έχουν ικανοποιηθεί με το Νομοσχέδιο και πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας. Η συμβολή και η συνεργασία, τόσο του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, όσο και των Κυβερνητικών βουλευτών κ.κ. Γεροβασίλη και Τσίρκα ήταν σημαντική. 
Συνεχίζουμε και καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού να στηρίξουν το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για μετονομασία του νέου ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου, κάτι που συμβαίνει και σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, (όπως με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με το Πανεπιστήμιο Θράκης και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς όπως και έγινε με την πρόσφατη ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), καθώς και όπως στο ίδιο Νομοσχέδιο γίνεται με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων!» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Τέλος, ένα ακόμη αίτημα που θα πρέπει να διεκδικηθεί είναι η μετονομασία σε Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Άρτα της ιδρυόμενης Σχολής Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, στην οποία να ενταχθεί το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ, όπως ζητά ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Σχολής Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Ζητά από τους βουλευτές να διεκδικήσουν το… Πανεπιστήμιο Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5189960502989632105
item