Άρτα: Το παρεμπόριο φρούτων στην Άρτα. Άρτα: Το παρεμπόριο φρούτων στην Άρτα. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Το παρεμπόριο φρούτων στην Άρτα.

Άρτα: Το παρεμπόριο φρούτων στην Άρτα.
Συνένοχοι στον αφανισμό των μανάβικων! - Επώνυμη καταγγελία 19 καταστηματαρχών της Άρτας. 
«Επικίνδυνο και θλιβερό φαινόμενο», χαρακτηρίζουν το παρεμπόριο ειδών μαναβικής (πατάτες, καρπούζια, κεράσια, μπανάνες κλπ), δέκα εννιά (19) έμποροι της πόλης της Άρτας, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί σ’ όλους τους αρμόδιους παράγοντες της πόλης κι αντί να συναντήσουν την απαιτούμενη ευαισθησία, διαπιστώνουν όχι μόνο την αδιαφορία, αλλά και την προσπάθεια κάποιων, να στηρίξουν αυτούς που καταγγέλλουν και βασίζουν την επαγγελματική τους πορεία, στην παρανομία.
Το «επικίνδυνο φαινόμενο», σύμφωνα με την καταγγελία που έχουν καταθέσει οι 19 επαγγελματίες, που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τον Δήμο Αρταίων, για τον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνουν αναφέρει ακόμη ότι το φαινόμενο του παρεμπορίου «εντείνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δημιουργώντας έντονο πρόβλημα, προσβάλλοντας βάναυσα τα οικονομικά και επαγγελματικά μας συμφέροντα ως καταστηματαρχών οπωροπωλών της περιοχής Άρτας, οι οποίοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης και τηρώντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ το νόμο».
Στην ίδια καταγγελία που απευθύνεται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, την Εισαγγελία Άρτας και το Δήμο Αρταίων, οι καταστηματάρχες, περιγράφουν που ακριβώς εξελίσσεται η παρανομία, την οποία όμως μέχρι τώρα, δεν τόλμησε κανένας, να προσεγγίσει.
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μόνιμη και χρονίζουσα παρουσία δύο φορτηγών στην περιοχή Σκοπευτηρίου, έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού, τα οποία πωλούν καρπούζια και πεπόνια, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τα προβλήματα που δημιουργούν τόσο στην πρόσβαση των περιοίκων στο σημείο και τον παιδικό σταθμό, όσο και στους κινδύνους που γεννώνται για τα μικρά παιδιά απ’ την συγκέντρωση σφιγγών, μελισσών και εντόμων, λόγω της συγκέντρωσης οπωρών στο σημείο».
Όλα αυτά συμβαίνουν, χωρίς να προκαλούν το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών, αλλά και του Δήμου, ν’ ασχοληθούν με το θέμα και να δώσουν την λύση, η οποία λογικά, πρέπει να είναι απλή. 
Για την δράση των συγκεκριμένων εμπόρων, οι επαγγελματίες - ιδιοκτήτες καταστημάτων, επισημαίνουν: «Λειτουργούν ανενόχλητοι και υπό τα όμματα των αρμοδίων των διωκτικών αρχών, κατά μήκος των δρόμων, χωρίς να τηρούν κανέναν απολύτως όρο, απ’ όσους θέτει ο νόμος. Δίχως να έχουν ταμειακές μηχανές και χωρίς να κόβουν αποδείξεις και έτσι το κράτος να χάνει από τον ΦΠΑ, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος».
Οι καταστηματάρχες ανοίγουν και μια ακόμη πτυχή του όλου θέματος, σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι απ’ αυτούς, αν όχι όλοι, δεν έχουν τιμολόγια, αλλά και κανένα άλλο στοιχείο που να δικαιολογεί την μεταφορά των προϊόντων». 
Και φυσικά ακολουθούν τα προβλήματα για τα οποία σημειώνουν: «Τα μανάβικα της πόλης μας που ήδη πλήττονται απ’ τα μεγάλα πολυκαταστήματα, έχουν να πληρώσουν φόρους, τρέχοντες λογαριασμούς και προσωπικό, οδεύουν οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο».
Το πρόβλημα πλέον έχει γίνει γνωστό, με κάθε επισημότητα, σε κάθε αρμόδιο, αλλά οι αντιμετωπίζοντες το πρόβλημα, ένα χρόνο τώρα, δεν έχουν δει την ελάχιστη αντίδραση, απ’ αυτούς που υποτίθεται πως προστατεύουν τη νομιμότητα στον τόπο. Το γιατί δεν κάνουν κάτι, είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θ’ απασχολήσει την «Γ», μέχρι να πράξουν οι προαναφερόμενοι παράγοντες, το αυτονόητο. 
Οι υπογραφές...
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΠΟΒΟΛΟΥ
BOGE BRIKANA
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΣΛΗΣ
ΚΑΛΙΡΡΟΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΥΝΟΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΟΥΤΕΛΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΦΗΣ
Π. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Γ. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΛΟΥΔΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΛΛΙΑΝΘΗ ΤΟΛΗ
ΗΛΙΑΣ ΔΟΣΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΛΗΣ
ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΤΑΚΗΣ
gnomiartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Το παρεμπόριο φρούτων στην Άρτα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 4646285388428891186
Σχόλια
item