Η Κύπρος δεν είναι μακριά …Διαβεβαίωσε ο Καμμένος απο την Α’ Μοίρα Καταδρομών! Η Κύπρος δεν είναι μακριά …Διαβεβαίωσε ο Καμμένος απο την Α’ Μοίρα Καταδρομών! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Κύπρος δεν είναι μακριά …Διαβεβαίωσε ο Καμμένος απο την Α’ Μοίρα Καταδρομών!

Η Κύπρος δεν είναι μακριά …Διαβεβαίωσε ο Καμμένος απο την Α’ Μοίρα Καταδρομών!
«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην τιμητική παρουσία, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, των επιζώντων ηρώων, υπό τις ευλογίες εκείνων που έπεσαν – και επί 44 χρόνια δεν δικαιώθηκαν – στον Εθνικοαπελ…

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην τιμητική παρουσία, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, των επιζώντων ηρώων, υπό τις ευλογίες εκείνων που έπεσαν – και επί 44 χρόνια δεν δικαιώθηκαν – στον Εθνικοαπελευθερωτiκό Αγώνα της Κύπρου, τον Εθνικοαπελευθερωτiκό αγώνα του Έθνους.
Είμαστε εδώ στην ηρωική Α’ Μοίρα Καταδρομών, που συνεχίζει τις παραδόσεις, τις αξίες και την ηρωική πορεία των καταδρομέων μας. Εκείνων που υπερασπίζονται πατρίδα και θρησκεία. 
Υπέρ πίστεως και πατρίδας αγωνίζονται οι Έλληνες στρατιώτες σε όλα τα μέρη που υπάρχει ελληνικό έθνος. 
Συνεχίζουν την παράδοση και βεβαιώνουν τον ελληνικό λαό, το ελληνικό έθνος, είτε βρίσκεται εδώ στην Κύπρο μας είτε στη μητέρα πατρίδα, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε εσάς που επιζήσατε αλλά και τη μνήμη εκείνων που έπεσαν.
Όσοι πέσατε στον Εθνικοαπελευθερωτiκό Αγώνα της Κύπρου και μας παρακολουθείτε από ψηλά, αλλά και εσείς που σήμερα είστε εδώ, δεν ήσασταν εδώ σε μια άσκηση κατόπιν αδείας, όπως κάποιοι προσπάθησαν επί πολλά χρόνια να περιγράψουν τον Εθνικοαπελευθερωτiκό Αγώνα.
Δώσατε τη μάχη σας για την πατρίδα, για το έθνος, εδώ, στην Κύπρο. Δώσατε τη μάχη σας για την ελευθερία, για τη σημαία για την οποία ορκιζόμαστε να μην εγκαταλείψουμε ποτέ.
Τη σημαία στην οποία ορκίζονται και σήμερα οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατιώτες, οι εθνοφύλακες και οι πολίτες αυτού του τόπου.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που προετοίμασαν αυτή εδώ την επιμνημόσυνη τελετή που αρχίζει σήμερα με τα εγκαίνια του μουσείου και θα κορυφωθεί το βράδυ και αύριο με τις προβλεπόμενες εκδηλώσεις.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και εκ μέρους και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά. Η Κύπρος δεν ήταν ποτέ μακριά.
Και οφείλουμε στη μνήμη εκείνων που έπεσαν, αλλά και εκείνων που σήμερα βρίσκονται εδώ, να αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια.
Epirusblog Gr
5 of 5
Η Κύπρος δεν είναι μακριά …Διαβεβαίωσε ο Καμμένος απο την Α’ Μοίρα Καταδρομών!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6150866073294332508
Σχόλια
item