Άρτα: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας

Άρτα: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
Απεργούμε στις 15 Ιούλη – Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας

Την νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας, που απεργεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10:30 στο ΕΚΑ.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρον τα εξής: «Συνάδελφοι, η κατάργηση της Κυριακής αργίας μας αφορά όλους! 
Αφορά πρώτα και κύρια τους εμποροϋπάλληλους, κυρίως γυναίκες και νεολαία, που πρωί και βράδυ βρίσκονται στο πόδι σε όλα τα πόστα, με μισθούς των 300-400 ευρώ, με απλήρωτη εργασία, χωρίς ρεπό, με τις μηχανές της εντατικοποίησης στο φουλ. 
Αφορά χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που οι αρνητικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης της Κυριακής αργίας, επιδρούν αντίστοιχα στη ζωή τους.
Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους καθώς το χτύπημα του πενθήμερου και της σταθερής εργασίας, δεν έχει τελειωμό. Η Κυριακή αργία για χιλιάδες εργαζόμενους αποτελεί μέρα ξεκούρασης, είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, στα παιδιά…
Οργανωμένα, με αποφασιστικότητα δίνουμε την απεργιακή μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, ζήτημα κρίκος σε μία αλυσίδα συνδυασμένων αιτημάτων για τον εργάσιμο χρόνο και τον εργασιακό μας βίο.
Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο να δυναμώσουν και να οργανώσουν τις εστίες αγώνα σε κάθε χώρο μαζί με το κλαδικό τους σωματείο, δυναμώνουμε τη συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, τον κοινό αγώνα με πολλούς κλάδους εργαζομένων, που η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής αργίας θα τους επηρεάσει άμεσα.
Δεν ξεγελιόμαστε από αποφάσεις κάποιων επιχειρηματικών ομίλων που δεν ανοίγουν τα καταστήματα τους τις Κυριακές προς το παρόν, για λόγους ανταγωνισμού και όχι για να υπερασπιστούν τα εργατικά συμφέροντα, από την εργοδοσία που μας θέλει αφοπλισμένους και μακριά από την οργανωμένη πάλη με τα σωματεία μας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας, δηλαδή η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών είναι εντολή του κεφαλαίου και εξυπηρετεί ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το κεφάλαιο, την πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας εμπορίου και υπηρεσιών, ώστε το κεφάλαιο να έχει λυμένα τα χέρια του για τη χρήση της εργατικής δύναμης ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα στο 24ωρο.
Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όσο και από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχει.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. 
Απαιτούμε η Κυριακή να είναι υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
-Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές - δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!».
ixotisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1836883826869757509
item