Ντόρα: Ανταλλαγή των 9 Τούρκων τρομοκρατών με τους στρατιωτικούς μας

Ντόρα: Ανταλλαγή των 9 Τούρκων τρομοκρατών με τους στρατιωτικούς μας
«Αστείες» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τις κατηγορίες της κυβέρνησης για την επίσκεψή της στην Τουρκία και στην τελετή ορκωμοσίας του Ταγίπ Ερντογάν.
Η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε για άλλη μια φορά, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την επίσκεψή της, ενώ σχετικά με τα σχόλια που ειπώθηκαν από τον κ. Καμμένο η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε:
«Ο κ. Καμμένος είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλω πια να σχολιάζω. Έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Ακόμη και η χθεσινή εικόνα, με την παρουσία του στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ήταν αστεία».  
Σχετικά με τη λύση για τα Σκόπια η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε: «Πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω την σύνθετη ονομασία, όχι όμως παραχωρώντας τόσα δικαιώματα στη γειτονική χώρα. 
Ο κ. Κοτζιάς που έδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή, μάλλον δεν τα διάβασε καλά. Πιστεύω ότι η ρίζα του αλυτρωτισμού είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε "μακεδονική εθνότητα"».
Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε επίσης: «Χάσαμε από αυτή τη συμφωνία, παραδίδοντας στους γείτονές μας την εθνότητα, αυτό είναι ένα σημείο που αύριο-μεθαύριο άλλες δυνάμεις γειτονικές μπορεί να χρησιμοποιήσουν εις βάρος μας».  
Για τους δύο στρατιωτικούς η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «εύχομαι η κατάσταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να μη γίνει χειρότερη», εκτίμησε ωστόσο ότι έπρεπε να δώσουμε πίσω τους 9 Τούρκους τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017, σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, ενώ προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας.
«Αυτό θα ευνοούσε τα πράγματα. Θα σας πω ευθέως τι θα είχα κάνει εγώ: Πρώτον, δεν θα δεχόμουν ποτέ τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Δηλαδή ανταλλαγή δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους "οκτώ". 
Ορθώς δεν την δέχτηκε και ο κ. Τσίπρας. Από την άλλη όμως υπήρξαν κάποιες κινήσεις, οι οποίες παντελώς ασύνδετα και με πρωτοβουλία ελληνική θα έπρεπε να είχαν γίνει. 
Όπως π.χ. το θέμα των Τούρκων τρομοκρατών. Όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατ’ ομολογίαν ήταν τρομοκράτες, όταν έχεις τον ανάλογο "Κουφοντίνα" της Τουρκίας στο έδαφός σου, τότε αυτόν τον στέλνεις πίσω. Υπάρχουν κινήσεις που δεν τις βάζουμε στη ζυγαριά».

epirusblog.gr
5 of 5
Ντόρα: Ανταλλαγή των 9 Τούρκων τρομοκρατών με τους στρατιωτικούς μας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1279180769639002885
item