8 Γελοία πράγματα που απαγορεύονται ρητά στις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία 8 Γελοία πράγματα που απαγορεύονται ρητά στις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

8 Γελοία πράγματα που απαγορεύονται ρητά στις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία

8 Γελοία πράγματα που απαγορεύονται ρητά στις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία
Η ισότητα των φύλων είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα του σύγχρονου κόσμου. 

Κάθε μέρα, οι υποστηρικτές του φεμινισμού κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν τις γυναίκες να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας. 

Οι σύγχρονες γυναίκες απλώς αρνούνται να θεωρηθούν το «αδύναμο φύλο.»

Παρά την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των γυναικών, υπάρχουν μερικές χώρες που οι γυναίκες εξακολουθούν να στερούνται ακόμα και τα πιο βασικά δικαιώματα και προνόμιά τους.

Για παράδειγμα, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθούν να ισχύουν πολύ αυστηρές παραδόσεις και έθιμα σχετικά με την κοινωνική θέση των γυναικών και τα δικαιώματά τους.

Δείτε παρακάτω 8 πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία, χωρίς την άδεια των αντρών.

1.Να παντρευτούν
Esposa
Αν μια γυναίκα αποφασίσει να παντρευτεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να πάρει άδεια από τον άντρα – κηδεμόνα της. 

Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκο, αν ο μέλλων σύζυγος είναι ξένος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πάρει άδεια και από το Υπουργείο Εσωτερικών.

2. Να έχει μια δίκαιη δίκη
Wix
Στην Σαουδική Αραβία η κατάθεση μιας γυναίκας στο δικαστήριο έχει την μισή αξία και αξιοπιστία από την κατάθεση ενός άντρα.

3. Να αναζητήσουν σοβαρή ιατρική θεραπεία
 AFP
Αν μια γυναίκα στην Σαουδική Αραβία χρειάζεται να κάνει κάποια μεγάλη και σοβαρή επέμβαση πρέπει πρώτα να πάρει γραπτή άδεια από έναν άντρα συγγενή της.

4. Να έχουν την πλήρη κηδεμονία των παιδιών τους
Shutterstock
Αν μια γυναίκα πάρει διαζύγιο, μπορεί να κρατήσει την κηδεμονία των παιδιών της μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 7 (αγόρια) και 9 (κορίτσια).

5. Ταξίδια
AsiaNews
Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν, χωρίς την άδεια του άντρα – κηδεμόνα τους. Το ίδιο ισχύει και για να βγάλουν διαβατήριο ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

6. Να έχουν δικό τους τραπεζικό λογαριασμό
RiyadBank
Για μια ακόμα φορά, οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία χρειάζονται την άδεια του άντρα – κηδεμόνα τους για να βγάλουν δικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

7. Να ντυθούν ωραία
Reuters
Οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία πρέπει να είναι πάντα ντυμένες με την παραδοσιακή αμπάγια, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. 

Αυτό το παραδοσιακό φόρεμα φοριέται πάνω από τα κανονικά ρούχα, καθώς όπως υποστηρίζει μια αναφορά είναι «παράνομο για τις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία να ντύνονται ωραία.»

8. Να μιλάνε σε άντρες
Alarabiya
Η αλληλεπίδραση με άντρες που δεν έχουν κάποια συγγένεια μαζί τους είναι πολύ περιορισμένη για τις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία. 

Στους δημόσιους χώρους υπάρχουν «οικογενειακά τμήματα» και «τμήματα μόνο για άντρες.» Οι γυναίκες επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο στα «οικογενειακά τμήματα.»
Epirusblog Gr
5 of 5
8 Γελοία πράγματα που απαγορεύονται ρητά στις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8180364571003629605
Σχόλια
item