Πρέβεζα: Στο επίκεντρο της χορωδιακής σκηνής η Πρέβεζα, από την Πέμπτη 5 Ιουλίου-

Πρέβεζα: Στο επίκεντρο της χορωδιακής σκηνής η Πρέβεζα, από την Πέμπτη 5 Ιουλίου-

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής, το 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας και ο 24ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής , ξεκινά στην πόλη μας την Πέμπτη 5 Ιουλίου. 

Το Φεστιβάλ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού το οποίο διοργανώνει η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» Πρέβεζας με πλήθος συνεργαζόμενων φορέων και εθελοντών και φέρνει κοντά μουσικά σχήματα από όλο τον κόσμο . 

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν συναυλίες σε ανοιχτά θέατρα και χώρους καθώς και σε Ιερούς Ναούς της πόλης, όπως επίσης και street performances σε διάφορα σημεία του ιστορικού της κέντρου στις 4 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ. 

Συγκεκριμένα την Πέμπτη και ώρα 19.30μ.μ στο κτίριο της οικίας Αθανασιάδη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των αποστολών στο κτίριο της οικίας Αθανασιάδη. 

Στις 20.30μ.μ θα ακολουθήσει παρέλαση των χορωδιών από την Πλατεία Ανδρούτσου στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» -μέσω της παραλιακής οδού- ενώ στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. 

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης από τις 10.30 το πρωί έως τις 19.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημέρα του διαγωνισμού Χορωδιών, ενώ από τις 8 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ θα φιλοξενηθούν συναυλίες στο Ιερό Ναό Αγ.Κωσταντίνου και Ελένης, στον Ιερό Ναό του Αγ.Χαραλάμπους, στην Πλατεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και στην πλατεία Δικαστηρίων. 

Το Σάββατο 7 Ιουλίου από τις 10.30π.μ έως τις 19.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, ενώ από τις 9 έως τις 11 το βράδυ συναυλίες θα φιλοξενηθούν την πλατεία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και στα Δικαστήριο. Η βραδιά θα κλείσει με πάρτι όλων των χορωδιών στην Κυανή Ακτή. Η τελετή λήξης θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Κυριακή και ώρα 9.30 το βράδυ.

Διοργανωτής του Φεστιβάλ: Χορωδία Πρέβεζας "Αρμονία"
Συνδιοργανωτές:Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας- Δήμος Πρέβεζας
Υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και του ΕΟΤ

Με τη συμπαράσταση της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρέβεζας,της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πρέβεζας,της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.

Image may contain: 8 people, people standing, suit and indoor

Image may contain: one or more people, crowd and outdoor

Image may contain: 15 people, people smiling, people standing, wedding and outdoor

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο επίκεντρο της χορωδιακής σκηνής η Πρέβεζα, από την Πέμπτη 5 Ιουλίου-
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7111919873432080872
item