Γιάννενα: Το Μακεδονικό μονοπώλησε το 3ημερο Αντάμωμα των Βλάχων στο Μέτσοβο Γιάννενα: Το Μακεδονικό μονοπώλησε το 3ημερο Αντάμωμα των Βλάχων στο Μέτσοβο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Μακεδονικό μονοπώλησε το 3ημερο Αντάμωμα των Βλάχων στο Μέτσοβο

Γιάννενα: Το Μακεδονικό μονοπώλησε το 3ημερο Αντάμωμα των Βλάχων στο Μέτσοβο

Παρουσία πλήθους κόσμου και με την συμμετοχή 56 Συλλόγων και 2.000 χορευτών (!) από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο Αντάμωμα των Βλάχων στο γραφικό Μέτσοβο, που ολοκληρώθηκε χθες στην κεντρική πλατεία με τον «Μεγάλο Χορό».

Την φετινή εκδήλωση, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησε το Μακεδονικό, με αφορμή και την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες ο Αλ. Τσίπρας για την ονομασία των Σκοπίων. 


Όλοι οι χαιρετισμοί (του Προέδρου των Βλάχων Μιχ. Μαγειρία, του Δημάρχου Μετσόβου Κ. Τζαφέα, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Κ. Αγοραστού, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα κ.α.) περιστράφηκαν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό, τονίζοντας πολλές φορές ότι «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική»!


Το «παρών» στο Αντάμωμα, μεταξύ άλλων, έδωσε και ο  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος Κ. Μητσοτάκη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ιωαννίνων Κ. Τασούλα.


Δηλώσεις Αυγενάκη
Ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις ανέφερε, μεταξύ άλλων: «είστε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με την χαρακτηριστική συμβολή σας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στη νεότερη Ελλάδα. 


Η συνεισφορά σας σε ιστορικές περιόδους είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως στους εθνικούς αγώνες, την παιδεία, τον αθλητισμό, τις τέχνες». Και πρόσθεσε: «στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία.   

Η αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας» συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. 153 υπαίτιοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο θυμός. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ανάγκη για ενότητα. Η Ν.Δ., τόνισε,  δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή. 

Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα το ισχυρό μήνυμα ενότητας και προστασίας της πλούσιας εθνικής πολιτιστικής παράδοσης της χώρας, που «εστάλη» με το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Μακεδονικό μονοπώλησε το 3ημερο Αντάμωμα των Βλάχων στο Μέτσοβο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7929033384031568399
Σχόλια
item