Πρέβεζα: «Λουκέτο» στη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας μέχρι τις 27 Ιουλίου

Πρέβεζα: «Λουκέτο» στη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας μέχρι τις 27 Ιουλίου
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να ανακοινώσουν το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας έως τις 27 Ιουλίου , παρέθεσαν ο Διοικητής κ. Μίλτος Παππάς και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Επαμεινώνδας Λέκκας.

Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, η κλινική αυτή τη στιγμή έχει μείνει μόνο με μια γιατρό και για τις εφημερίες μετακινείται γιατρός από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου καθώς ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Μπαϊλης απουσιάζει με αναρρωτική άδεια και εκτιμάται

«Δυστυχώς από τις 15 μέχρι και τις 27 του μηνός δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε άτομα στην Παθολογική Κλινική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιλτιάδης Παππάς, υπογραμμίζοντας πως γίνονται ενέργειες προκειμένου τον Αύγουστο το πρόβλημα να λυθεί.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως η πλειοψηφία των περιστατικών αντιμετωπίζονται στο έκτακτο Παθολογικό του Νοσοκομείου, ωστόσο οι ασθενείς που θα κριθεί ότι χρειάζονται νοσηλεία θα χρειαστεί να διακομίζονται στα πλησιέστερα νοσοκομεία. 

Παράλληλα ο κ. Παππάς μετέφερε στους δημοσιογράφους τη διαβεβαίωση που έλαβε τόσο από το Υπουργείο Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό,  όσο και από την 6η ΥΠΕ ότι ,εντός μηνός  θα προκηρυχθεί εκτάκτως μια θέση γιατρού

Από την πλευρά του  ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Επαμεινώνδας Λέκκας τόνισε μεταξύ άλλων «πως πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα, αφού η Παθολογική Κλινική είναι ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία κάθε Νοσοκομείου, ωστόσο ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας πως το 85% των παθολογικών περιστατικών αντιμετωπίζονται», ενώ πρόσθεσε ότι είναι ενισχυμένη η λειτουργία της αίθουσας βραχείας νοσηλείας, ώστε να καλύπτονται κάποια περιστατικά και να λιγοστεύουν κατά το δυνατόν οι διακομιδές σε γειτονικά νοσοκομεία. 

«Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, απλά τώρα έφτασε η αιχμή του δόρατος και το πρόβλημα μας άγγιξε περισσότερο διότι συνέβησαν πολλά απρόοπτα, όπως η παραίτηση μιας γιατρού στην Παθολογική, η μη παρουσία ενδιαφερόμενων επικουρικών γιατρών κ.α» ανέφερε ο κ. Λέκκας.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Λουκέτο» στη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας μέχρι τις 27 Ιουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2527705597090960592
item