Χατζηδάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια γύαλα μέχρι το 2021

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια γύαλα μέχρι το 2021
Η πρόσφατη συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι «καλοδεχούμενη αλλά δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη διευθέτηση του χρέους -μειωση- που έγινε το 2012 με το PSI», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».
Και αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή «δεν δικαιολογεί τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα διότι είναι επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες», ενώ , επιπλέον, «δείχνει ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, όπως μαρτυρά, ούτως ή άλλως, η συνεχιζόμενη παρουσία των capital controls» αλλά και το «υπογραμμίζει και η πρόβλεψη για το "μαξιλάρι" ρευστότητας, εκτός από τον ESM για να καλύψει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες».
«Ουσιαστικά η Ελλάδα μπαίνει σε μια γυάλα μέχρι το 2021» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζηδάκης επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΝΔ ότι «πρόκειται για 4ο Μνημόνιο».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι στον κ. Μοσκοβισί «είπα το αυτονόητο: Εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση και κανείς Έλληνας δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις. Εάν, λοιπόν, είναι να ακυρωθεί η συμφωνία για τις συντάξεις και αν είναι να ακυρωθούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες, είναι καλοδεχούμενο. Αλλά να το ξέρουμε. Να μην κοροϊδευόμαστε!».
Προσέθεσε ότι η ΝΔ «θέτει την κυβέρνηση και τους δανειστές προ των ευθυνών τους», τονίζοντας «κάποιοι άλλοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τους συνταξιούχους».
Ερωτηθείς αν η άρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να κυρώσει τη συμφωνία Τσιπρα-Ζάεφ "έχει προκαλέσει επιπλοκές με τους εταίρους στην επιχείρηση της οικονομικής ανάταξης" απάντησε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «έχει ξεκαθαρίσει τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τη στάση μας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Τη θεωρούμε μια κακή ετεροβαρή συμφωνία που ενώ συμφωνεί στο όνομα "Βόρεια Μακεδονία" την ίδια στιγμή δίνει στα Σκόπια τη "μακεδονική γλώσσα" και την "μακεδονική εθνικότητα"».
Και γι΄ αυτό το λόγο, προσθέτει, κατέθεσε πρόταση μομφής η ΝΔ, ενώ «μομφή της κάνει και ο ελληνικός λαός με τη στάση του όλες τις τελευταίες μέρες».
Είπε, επίσης, ότι η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές "μέσα" και "έξω" ότι «δεν θα πάμε να λύσουμε το θέμα στα Σκόπια και να προκαλέσουμε ένα πρόβλημα στην Ελλάδα» σημειώνοντας τόσο ότι «οι εταίροι μάς καταλαβαίνουν» όσο και ότι η ενταξιακή προοπτική της ΠΓΔΜ στην ΕΕ δεν έτυχε ούτε ομοφωνίας, ούτε ιδιαίτερου ενθουσιασμού.
Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες της ΝΔ, υπενθύμισε δήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ακόμα και αν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθούμε σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να συγκροτήσουμε μια πλατιά συμμαχία», ενώ σχετικά με τον κ. Μίχαλο είπε ότι «σε συνέντευξή του την προηγούμενη Κυριακή δήλωσε πόσο μεγάλο ηγέτη θεωρεί τον κ. Τσίπρα. Έδωσε, λοιπόν, ο ίδιος την καλύτερη απάντηση για τη διαγραφή του. Και το θέμα έχει κλείσει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια γύαλα μέχρι το 2021
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 145216093603239186
item