Γιάννενα: Στοίχημα για την πόλη οι Πανευρωπαϊκοί Κωπηλασίας Νέων το 2019

Γιάννενα: Στοίχημα για την πόλη οι Πανευρωπαϊκοί Κωπηλασίας Νέων το 2019
Με θετικό αποτέλεσμα η μάχη που δόθηκε, ώστε να αναβαθμιστούν εκ νέου οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα που περιλαμβάνει τη μεγάλη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το Σεπτέμβριο του 2019, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο η β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στη λίμνη Παμβώτιδα.
Η μάχη που δόθηκε από το σύνολο των τοπικών φορέων, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη ΓΓΑ, ώστε να αναβαθμιστούν εκ νέου οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις τόσο στο στίβο της κωπηλασίας όσο και στις υποδομές στο ΕΑΝΚΙ κερδήθηκε, με τις τελευταίες πινελιές να μπαίνουν αργά χθες το μεσημέρι.
Ωστόσο το μεγάλο ζήτημα δεν είναι η επιτυχία των αγώνων που θεωρείται εξασφαλισμένη, αλλά το πως οι εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων στη χειρότερη περίπτωση θα παραμείνουν στην υφιστάμενη κατάσταση και αν είναι εφικτό να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω ώστε η Παμβώτιδα να φιλοξενήσει διεθνείς ναυταθλητικούς αγώνες.
Αυτό είναι το στοίχημα το οποίο περιέγραψαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το πανελλήνιο πρωτάθλημα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του ΠΕΑΚΙ και του Ναυτικού Ομίλου.
Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γ. Καρράς δήλωσε εντυπωσιασμένος από το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών, που υλοποιήθηκαν χάρη στην παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου, τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και τη βοήθεια της ΓΓΑ και του ΠΕΑΚΙ.
Ο ίδιος προσδιόρισε ως μεγάλο στόχο για τα επόμενα χρόνια την ανάληψη για λογαριασμό των Ιωαννίνων και της Παμβώτιδας διεθνών διοργανώσεων, αρκεί όμως οι εγκαταστάσεις που έφτασαν στο σημερινό σημείο να μην παραδοθούν και πάλι στη δύναμη της φθοράς.
Από την Περιφέρεια Ηπείρου, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης και από το Δήμο Ιωαννιτών ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας αναφέρθηκαν στην διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κυρίως όμως στο τι μπορεί να σηματοδοτήσει για την ανάληψη μελλοντικών διεθνών διοργανώσεων κωπηλασίας στην Παμβώτιδα.
Εκ μέρους της επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ η Χαρά Δούκα και η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων, που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση των εργασιών στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.
Επανήλθε για την ακριβή διαμονή
Δύο μήνες μετά τη διατύπωση του προβληματισμού για το γεγονός πως και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και για το πανευρωπαϊκό οι τιμές των ξενοδοχείων στα Γιάννενα για τη φιλοξενία των ομάδων και των συνοδών είναι ακριβές, ο κ. Καρράς ρωτήθηκε σχετικά εάν έχει βρεθεί σημείο επαφής με την Ένωση Ξενοδόχων.
Η απάντησή του προκάλεσε έκπληξη καθώς όπως ανέφερε πριν από μία εβδομάδα και έπειτα από επαφές που έγιναν μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Ξενοδόχων, η τελευταία έστειλε ενδεικτικές τιμές για το Σεπτέμβριο του 2019 ακριβότερες κατά 20% σε σχέση με τις προηγούμενες...
«Θα δούμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, γιατί και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας είναι περιορισμένα. Προφανώς θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση, ώστε εάν δεν βρεθεί κοινή συνισταμένη, να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων της διαμονής», σημείωσε ο κ. Καρράς.
Ξανά στην Παμβώτιδα ο Καναδάς
Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καρράς η εθνική ομάδα κωπηλασίας του Καναδά επέλεξε και πάλι τον στίβο της Παμβώτιδας και την πόλη των Ιωαννίνων ώστε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της, αυτή τη φορά με την ομάδα ανδρών – γυναικών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Ρεπορτάζ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Από την Ελευθερία

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στοίχημα για την πόλη οι Πανευρωπαϊκοί Κωπηλασίας Νέων το 2019
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4187765351953068088
item