Σκουρλέτης: Μέσα στο 2018 θα έρθει προς ψήφιση πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Σκουρλέτης: Μέσα στο 2018 θα έρθει προς ψήφιση πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

"Η τροπολογία που κατατέθηκε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι έμπρακτη δέσμευση: Θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση εντός του 2018", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα για το οποίο η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι στερεί την ψήφο από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, επί του νομοσχεδίου για τον Κλεισθένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε για τα όσα ειπώθηκαν μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας ότι το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες λέγοντας πως είναι ανακριβή, παραπλανητικά και μόνον λόγοι σκοπιμότητας τα πυροδοτούν.

"Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεσμεύεται νομοθετικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού ξεπεράσει τεχνικά ζητήματα και ζητήματα νομιμότητας να έρθει με μια συγκεκριμένη πρόταση που να δίνει απάντηση σε ένα ζήτημα το οποίο επιβάλλεται να έχουμε απάντηση" τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. 

"Διότι εμείς πραγματικά, χωρίς γενικόλογες αναφορές, ανέξοδες, θεωρούμε ότι έχουν δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού - και ιδίως εκείνοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης - να βρεθεί μια ασφαλής μέθοδος που θα τους δίνει το δικαίωμα να εκφράζονται στις βουλευτικές εκλογές", προσέθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών, καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ενώ από το 2001, προβλέφθηκε η επιστολική ψήφος, ουδέποτε αναζητήθηκε ένας πρακτικός τρόπος για να γίνει αυτό. "Η τροπολογία είναι έμπρακτη δέσμευση. Θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση εντός του 2018" είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα, επανέλαβε ότι το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού δεν πρέπει να σχετίζεται με το θέμα της κατάτμησης της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. 

"Ελπίζω να καταλάβει η ΝΔ ότι το ζήτημα αυτό είναι υπερώριμο και η πρόταση αυτή της κατάτμησης να συγκεντρώσει περισσότερες από 200 ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. 

Μακάρι οι δεύτερες σκέψεις να είναι πιο ώριμες από τις πρώτες και να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα ευρύτερο μέτωπο σε αυτά τα ζητήματα" είπε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Σκουρλέτης: Μέσα στο 2018 θα έρθει προς ψήφιση πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1145270680344647738
item