15 Από τα πιο απίστευτα μέρη πάνω στην γη που απαγορεύεται να πάτε

Οι άνθρωποι έχουμε καταφέρει να εξερευνήσουμε σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη μας, αλλά το Τι λες τώρα κατάφερε να βρει μερικά μέρη που μπορείτε να δείτε μόνο σε φωτογραφίες.

Δείτε παρακάτω 15 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να πάτε.

15. Το δάσος Μποχίμιαν, ΗΠΑ
Αυτή η έκταση των 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανήκει σε μια ιδιωτική λέσχη του Σαν Φρανσίσκο. Η λέσχη Μποχίμιαν Κλαμπ συγκεντρώνει από το 1899 όλους τους ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη κάθε Ιούλιο.

Από το 1923 ανάμεσα στα μέλη του συγκαταλέγονται όλοι οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι και μερικοί από τους Δημοκρατικούς, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Οι δραστηριότητες της λέσχης παραμένουν μυστικές για πάνω από 100 χρόνια. Κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με τις δραστηριότητες της λέσχης: κάποιοι πιστεύουν ότι τα μέλη του Μποχίμιαν Κλαμπ είναι τα μέλη της καινούργιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
Απαγορεύεται η είσοδος στους δημοσιογράφους.

14. HAARP, ΗΠΑ
Αυτή η κεραία βρίσκεται σε μια ακατοίκητη κοιλάδα στην Αλάσκα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή η κεραία συμβάλει στις κλιματικές ανωμαλίες, απενεργοποιεί δορυφόρους και μπορεί να ελέγξει τον ανθρώπινο νου. Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει σεισμούς, ξηρασίες, ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες και επιδημίες.

13. Μεζγκόριε, Ρωσία

Αυτή η πόλη είναι η πιο «κλειστή πόλη» στην Ρωσία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι εκεί χτίζεται μια καινούργια πρωτεύουσα. Σε αντίθεση με άλλες κλειστές πόλεις στην Ρωσία, εκεί δεν υπάρχουν ερευνητικά εργαστήρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή πυρηνικά όπλα. Ακόμα παραμένει άγνωστη η χρησιμότητα αυτής της πόλης.

12. Κρόνσταντ, Ρωσία
© depositphotos
Αυτή η πόλη που κατασκευάστηκε για την υπεράσπιση της Αγίας Πετρούπολης προσελκύει πολλούς τουρίστες. Η πόλη περιέχει πολλά κάστρα κάθε ένα από τα οποία έχει την δική του ιστορία. Σήμερα, το μέρος είναι επισκέψιμο, αλλά τα περισσότερα κάστρα είναι κλειστά, γιατί δεν είναι ασφαλή.

11. Όρος Άθως, Άγιο Όρος
Αυτό το μαγευτικό βουνό φιλοξενεί 20 μοναστήρια, αλλά δεν επιτρέπεται να θαυμάσουν όλοι την θέα. Οι γυναίκες και ακόμα και τα θηλυκά ζώα απαγορεύεται να πάνε εκεί. Η παραβίαση αυτού του νόμου τιμωρείται με έναν χρόνο φυλάκιση.

10. Το μέρος που φυλάσσεται η μυστική συνταγή της Coca Cola στην Τζώρτζια των ΗΠΑ
© Mx. Granger</a>
Λέγεται ότι μόνο 2 άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν την μυστική συνταγή του διάσημου αναψυκτικού, οι οποίοι δεν ταξιδεύουν ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο. Η συνταγή κρατείται στα κεντρικά της εταιρίας σε ένα μέρος που δεν έχει κανένας πρόσβαση.

9. Έρημος Ντανακίλ, Αιθιοπία 
Ο πόλεμος στα σύνορα της Αιθιοπίας δεν σταματάει ποτέ και οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται αυτό το μέρος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ήταν το σπίτι των ανθρωπίδων (μεγάλοι πίθηκοι που πιθανόν ήταν οι πρόγονοί μας).

8. Περιφέρεια Μοτούο, Κίνα
Αυτή είναι μια ιερή γη για τους Βουδιστές και δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί εκεί. Όποιος θέλει να νιώσει τη σοφία των αιώνων, πρέπει να περάσει από περάσματα στα άγρια βουνά. Υπάρχει μια μικρή σαθρή γέφυρα πάνω από την γέφυρα.

7. Οϊμιακόν, Ρωσία 
Η φύση κρατάει τους τουρίστες μακριά από αυτή την πόλη. Είναι το πιο κρύο ακατοίκητο μέρος του πλανήτη. Πως ζουν οι άνθρωποι στους -68 βαθμούς κελσίου;

6. Εγκαταστάσεις φυλής Τζαβάρι, Βραζιλία
Στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Περού οι επιστήμονες βρήκαν έναν τελείως αποκομμένο πολιτισμό. Οι 150 κάτοικοί του θεωρούνται απόγονοι των σκλάβων. Αποφεύγουν κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και ζουν σε αρμονία με την φύση. Οι Αρχές ανησύχησαν για την ασφάλεια των ιθαγενών και απέκλεισαν την περιοχή.

5. Nήσος Pitcairn
Οι 50 άνθρωποι που ζουν εδώ είναι τελείως απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι απόγονοι του πληρώματος του πλοίου HMS Bounty. Το πλήρωμα λάτρεψε αυτό το μέρος και θέλησε να μείνει εκεί για πάντα, οπότε έκαψαν το πλοίο τους. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος δρόμος για το νησί, οπότε πηγαίνουν μόνο τυχαία κάποια σκάφη από την Νέα Ζηλανδία.

4. Το μετρό του Σινσινάτι, ΗΠΑ
© depositphotos   © NMgnCP.com
Το μετρό του Σινσινάτι είναι ο μεγαλύτερος εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός στις ΗΠΑ. Κατασκευάστηκε τον 20ο αιώνα, αλλά η κατασκευή αναβλήθηκε λόγω υψηλού κόστους. Κατά την διάρκεια της κατασκευής κατέρρευσε ο σιδηρόδρομος και σκοτώθηκαν πολλοί εργάτες. Παρόλο που τα πτώματα απομακρύνθηκαν, πολλοί πιστεύουν ότι το μέρος είναι στοιχειωμένο.

3. Μέκκα και Μεδίνα 
Μόνο οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Αλλάχ μπορούν να δουν από κοντά αυτά τα εντυπωσιακά τζαμιά. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους μη μουσουλμάνους. Η παραβίαση τιμωρείται με θάνατο κάτω από τον νόμο της Σαρία.

2. Δρόμος Καρακοράμ
Αυτός ο δρόμος των 5 χιλιομέτρων συνδέει την Κίνα με το Πακιστάν. Παρά την εκπληκτική θέα, ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε λόγω κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων.

1.Το νησί των φιδιών, Βραζιλία

Το μόνο που υπάρχει σε αυτό το νησί είναι ένας αυτόματος φάρος. Ο λόγος είναι απλός: υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη φίδια μεταξύ των οποίων και η χρυσή οχιά, ένα από τα πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο. Οι Αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση στον οποιονδήποτε σε αυτό το νησί.
epirusblog.gr
5 of 5
15 Από τα πιο απίστευτα μέρη πάνω στην γη που απαγορεύεται να πάτε
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 3280209302889866025
item