Κακά μαντάτα για τη Μέρκελ: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά στη Γερμανία Κακά μαντάτα για τη Μέρκελ: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά στη Γερμανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κακά μαντάτα για τη Μέρκελ: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά στη Γερμανία

Κακά μαντάτα για τη Μέρκελ: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά στη Γερμανία
Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% πέφτουν τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης στη Γερμανία για πρώτη φορά από το 2006, όταν άρχιζε η εποχή της Άνγκελα Μέρκελ στην εξουσία!
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την Κυριακάτικη Bild (BamS) οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου και οι Χριστιανοκοινωνιστές του Χορστ Ζεεχόφερ υποχωρούν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με αντίστοιχη σφυγμομέτρηση προ δύο εβδομάδων στο 29%, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να επωφεληθούν οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, που χάνουν επίσης μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτουν στο 18%.
Μόλις τρεις μονάδες πίσω στο 15% παραμένει τρίτη δύναμη στη γερμανική πολιτική σκηνή η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία». 
Αντίθετα οι Πράσινοι ανεβαίνουν κατά 2 μονάδες στο 14% πιάνοντας την καλύτερη φετινή τους επίδοση. Το Αριστερό Κόμμα (die Linke) παραμένει καθηλωμένο στο 19% και οι Φιλελεύθεροι στο 9%.
Πηγή: Bild Πηγή: Bild
Κατά την άποψη του αρχηγού των τελευταίων,  Κρίστιαν Λίντνερ, υπεύθυνη για την πολιτική στασιμότητα στο Βερολίνο είναι η Άνγκελα Μέρκελ – λόγος για τον οποίο ζητεί να μπει ένα όριο στις θητείες των καγκελαρίων-. «Οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός κυβέρνησης θα ήταν πιο προοδευτικός από την κυρία Μέρκελ», είπε στη BamS υποστηρίζοντας ότι αυτό «έχει απλώς να κάνει με τη διάρκεια της θητείας».
Ο Λίντνερ λέει ότι σέβεται τη Μέρκελ, αλλά στον 13ο χρόνο της θητείας της στην καγκελαρία είναι πλέον «πολιτικά εξουθενωμένη». «Δεν αποτολμά τίποτε νέο», λέει,   και «μ’ αυτό το συνασπισμό και μ’ αυτή την καγκελάριο δεν είναι πλέον εφικτό το αναγκαίο ξεκίνημα» για τη Γερμανία.

Epirusblog Gr
5 of 5
Κακά μαντάτα για τη Μέρκελ: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά στη Γερμανία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7787434342473487260
Σχόλια
item