Θεσπρωτία: Μόλις 12 επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός”


Θεσπρωτία: Μόλις 12 επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός”
Αν και το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός”, δείχνει σαν την απολυτή λύση για την αύξηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης, ωστόσο και σύμφωνα με τα στοιχειά του ΟΑΕΔ, μόλις 12  επιχειρήσεις  της Θεσπρωτίας, έχουν  ενταχθεί στο πρόγραμμα για την παροχή διαμονής στους δικαιούχους. 

Ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα σε 140.000 Έλληνες να κάνουν δωρεάν διακοπές άλλα και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις να αυξήσουν την εγχώρια πελατεία τους, και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,  αφού η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 12 μήνες.

Συνολικά, και σύμφωνα με πληροφορίες της Τιτάνης, 14 επιχειρήσεις συμπλήρωσαν την αρχική αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ως πάροχοι, με 2 περιπτώσεις να μην ολοκληρώνουν την διαδικασία για διάφορους λόγους.

Από τις 12 επιχειρήσεις διαμονής της Θεσπρωτίας, οι 8 είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι και 4 κλινών, 3 ξενοδοχεία μέχρι και 3 αστέρων, καθώς και 1 κάμπινγκ.

Οι 8 επιχειρήσεις είναι στα Σύβοτα, οι 3 στην Γλυκή και η μία στην Πέρδικα.

Από τους 140.000, η Θεσπρωτία αναμένεται να απορροφήσει κάτι λιγότερο από 100, ενώ ο μειωμένος αριθμός οφείλεται αποκλειστικά στο μειωμένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων διαμονής για συμμετοχή στο πρόγραμμα.


Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. 

Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δελτίων κοινωνικού τουρισμού είναι η 31η Αυγούστου 2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:
-πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας  μητρότητας ή
-έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
-είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:
-δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
-δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
-τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
-τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
-οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
-οι συνοδοί ΑμεΑ.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μόλις 12 επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός”
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3938630408176687679
item