Δείτε ΠΩΣ μοιάζει ένα τυπικό σπίτι σε 10 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Της Ιαπωνίας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Δείτε ΠΩΣ μοιάζει ένα τυπικό σπίτι σε 10 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Της Ιαπωνίας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Ισπανία

Οι περισσότεροι Ισπανοί ζουν σε πολυκατοικίες. Μια συνηθισμένη πολυκατοικία, μοιάζει κάπως έτσι.



Τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν άσπρους τοίχους και παράθυρα με παντζούρια. Αυτό τους προστατεύει από τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλο που δεν συνηθίζεται να έχουν κεντρική θέρμανση, τα διαμερίσματα έχουν κρύο το χειμώνα.


Τα γεύματα τα σερβίρουν κυρίως στο σαλόνι, ωστόσο οι κουζίνες τους είναι πολύ μεγάλες και ευρύχωρες.


Σουηδία

Μια κατοικήσιμη περιοχή στη Σουηδία, είναι κάπως έτσι.


Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των Σουηδών, είναι ότι χρησιμοποιούν έξυπνα τους βασικούς χώρους. Τους χρησιμοποιούν συνήθως για να αποθηκεύουν τα ποδήλατά τους, ή κάποιες φορές τους μετατρέπουν και σε γυμναστήριο.


Κάθε διαμέρισμα διαθέτει έναν αποθηκευτικό χώρο, όπου βάζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Για παράδειγμα αποθηκεύουν τον εξοπλισμό του σκι και τα καλοκαιρινά ελαστικά. Επίσης, διαθέτουν μεγάλα μπαλκόνια.


Το εσωτερικό του σπιτιού, αποτελείται κυρίως από λευκούς τοίχους και έπιπλα. Επίσης διαθέτει, μεγάλα παράθυρα.


Μεγάλη Βρετανία

Οι περισσότεροι Άγγλοι, προτιμούν να μένουν σε σπίτια σαν τα παρακάτω.


Δεν έχουν όλα τα σπίτια κεντρική θέρμανση. Ωστόσο, οι άνθρωποι εκεί κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν. Βάζουν χαλιά, κουρτίνες και μονωτικά υλικά σε κάθε δωμάτιο. Ακόμη, τα διαμερίσματα διαθέτουν ξεχωριστές βρύσες για την παροχή του ζεστού και του κρύου νερού.


Λόγω του κρύου καιρού, τα δωμάτιά τους μοιάζουν ζεστά και κομψά.


Νότια Κορέα

Πάνω από το 80% του πληθυσμού εκεί, μένει σε διαμερίσματα πολύ ψηλών κτηρίων.


Η είσοδος κάθε διαμερίσματος είναι πολύ μικρή, συνήθως έχει πλάτος ένα μέτρο. Επίσης, υπάρχει ειδικός χώρος για να βγάζει κάποιος τα παπούτσια του, πριν την είσοδό του σε κάποιο δωμάτιο.


Τα διαμερίσματά τους είναι συνήθως μικρά. Ωστόσο, είναι φωτεινά λόγω των μεγάλων παραθύρων που διαθέτουν. Τα μπάνια είναι μικρά και δεν διαθέτουν ντουζιέρες.


Αυστραλία

Οι άνθρωποι εκεί μένουν σε ξεχωριστά σπίτια. Το 30% περίπου του πληθυσμού, μένει σε πολυκατοικίες.


Τα περισσότερα σπίτια είναι περίπου 80 με 120 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτουν τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, σαλόνι, κουζίνα και γκαράζ. Οι πόρτες τους συνήθως, είναι φτιαγμένες από γυαλί.


Ινδία

Εάν η οικογένεια είναι πλούσια, το σπίτι είναι μεγάλο και αποτελείται από πολλά δωμάτια. Διαθέτει επίσης και μεγάλη αυλή.


Το εσωτερικό των σπιτιών τους, είναι ένας μοντέρνος συνδυασμός Δυτικού και Ανατολικού στιλ. Τα δωμάτια των γυναικών βλέπουν στην αυλή, επειδή πιστεύεται ότι οι γυναίκες πρέπει να βλέπουν έξω από το παράθυρο.


Κούβα

Τα σπίτια στη Κούβα, είναι κυρίως φτιαγμένα από τσιμέντο. Τα περισσότερα, δεν διαθέτουν γυάλινα παράθυρα. Χρησιμοποιούνται κυρίως ξύλινα και μεταλλικά παράθυρα.


Το εσωτερικό των σπιτιών είναι πανέμορφο. Είναι χτισμένα με αποικιακό στιλ, έχουν υψηλές οροφές και έπιπλα αντίκες.


Ιαπωνία

Το Τόκιο, είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Για αυτό το λόγο, μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούν να μείνουν σε «ονειρεμένες» κατοικίες. Οι περισσότεροι, μένουν σε μικρά διαμερίσματα.


Σε αυτά τα διαμερίσματα, υπάρχει ένας ενιαίος χώρος όπου βρίσκονται η κρεβατοκάμαρα, το γραφείο και το καθιστικό. Επίσης, ο μόνος τρόπος για να βγει κανείς στο μπαλκόνι, είναι να περάσει πάνω από το κρεβάτι. Ωστόσο τα διαμερίσματα είναι φωτεινά, γεγονός που δίνει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.


Υπάρχει ακόμη ένα μικρό δωματιάκι με το μπάνιο και μια μικρή κουζίνα.


ΗΠΑ

Τα σπίτια τους είναι πολύ μεγάλα. Ένα σπίτι που πουλιέται εκεί εμπεριέχει μέσα τα πάντα, ακόμη και χαλιά.


Κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει το δικό του μπάνιο και τη δική του ντουλάπα.


Το εσωτερικό των σπιτιών, δείχνει ζεστό και ακριβό. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύεται το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια να είναι κρυμμένα από τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών.

epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε ΠΩΣ μοιάζει ένα τυπικό σπίτι σε 10 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Της Ιαπωνίας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4046356372183456338
item