ΝΔ: «Κυβέρνηση των φόρων - Στα 101,5 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία» ΝΔ: «Κυβέρνηση των φόρων - Στα 101,5 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΝΔ: «Κυβέρνηση των φόρων - Στα 101,5 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία»

ΝΔ: «Κυβέρνηση των φόρων - Στα 101,5 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία»

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών στην εφορία εξαπολύουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τη για πολιτική υπερφορολόγησης που έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής.

«Τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014» σημειώνουν οι Χρήστος Σταϊκούρας και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Αναλυτικά στη δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομικών και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ αναφέρουν: 

«Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τους πολίτες η επιλογή της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 


Συγκεκριμένα, τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014. Επιπλέον, μόνο το Μάιο, επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 11.000 πολίτες, με τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν υποστεί κατασχέσεις να ανέρχεται πλέον στα 1.128.203 άτομα.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, αλλά και της αντοχής των πολιτών, και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Όλοι, πλην της Κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει στο δήθεν αναπτυξιακό της σχέδιο ότι «ο συνολικός φορολογικός συντελεστής δεν είναι υπερβολικός σε ευρωπαϊκή κλίμακα». Η σημερινή Κυβέρνηση φέρει επάξια τον τίτλο της Κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. 

Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, πιστεύει στην απόλυτη ανάγκη μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και έχει το σχέδιο αλλά και την αποφασιστικότητα να την κάνει πράξη».
epirusblog.gr
5 of 5
ΝΔ: «Κυβέρνηση των φόρων - Στα 101,5 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8867135694548280799
Σχόλια
item