Σαλβίνι: «Αν η Γαλλία δεν ζητήσει συγγνώμη, να ακυρωθεί η συνάντηση Κόντε-Μακρόν»

Σαλβίνι: «Αν η Γαλλία δεν ζητήσει συγγνώμη, να ακυρωθεί η συνάντηση Κόντε-Μακρόν»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως αν δεν υπάρξουν «επίσημες εξηγήσεις» από τη Γαλλία θα είναι καλύτερα να ακυρωθεί η συνάντηση που προβλέπεται να διεξαχθεί την Παρασκευή ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

«Αν δεν δοθούν επισήμως εξηγήσεις, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα κάνει καλά να μην πάει στη Γαλλία» για τη συνάντηση αυτή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.

Ο Μακρόν έκανε χθες λόγο για «κυνισμό και ανευθυνότητα της ιταλικής κυβέρνησης», η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το πλοίο Aquarius στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 600 μετανάστες, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματός του La République en marche, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε χθες πως η θέση της Ιταλίας απέναντι στο Aquarius, είναι «εμετική».

«Η Γαλλία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Νωρίτερα, μιλώντας στη Γερουσία, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κάλεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να επιδείξει μεγαλύτερη «γενναιοδωρία» στην υποδοχή των προσφύγων, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Σαλβίνι είπε πως η Γαλλία είχε δεσμευθεί να δεχθεί «9.816 μετανάστες» που έφθασαν τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία όμως δέχθηκε μόνο 640. Κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να «περάσει από τα λόγια στις πράξεις και να δώσει ένα σήμα γενναιοδωρίας» υποδεχόμενος τους μετανάστες αυτούς.

«Η ιστορία μας της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του εθελοντισμού δεν αξίζουν τέτοια λόγια από εκπροσώπους της γαλλικής κυβέρνησης οι οποίοι πρέπει να ζητήσουν επίσημα συγγνώμη το ταχύτερο δυνατό», είπε ακόμη ο Σαλβίνι.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ή σε εκείνες του εκπροσώπου του κόμματός του, La Repuplique en marche, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο Σαλβίνι είπε επίσης πως η Γαλλία επαναπροώθησε στην Ιταλία 10.249 μετανάστες οι οποίοι είχαν περάσει τα σύνορα από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη Μαΐου.
epirusblog.gr
5 of 5
Σαλβίνι: «Αν η Γαλλία δεν ζητήσει συγγνώμη, να ακυρωθεί η συνάντηση Κόντε-Μακρόν»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4294852491510127791
item