Άρτα: ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ" (vd) Άρτα: ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ" (vd) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ" (vd)

Άρτα: ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ" (vd)

Η Omnisense Productions εντάσσει ακόμα μια ζωντανή παραγωγή στο ενεργητικό της με μια ξεχωριστή διασκευή του τραγουδιού 'Μαντουμπάλα' με την υπογραφή του Κύπριου μουσικού και ερμηνευτή Πέτρου Κουλουμή...

Η Μαντουμπάλα θεωρείται μια απο τις σηματικότερες γυναικίες μορφές του Ινδικού κινηματογράφου, με ασύγκριτο ταλέντο και φήμη, αφού πρωταγωνίστησε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες που πλέον θεωρούνται κλασσικές.

Το τραγούδι Μαντουμπάλα, είχε κυκλοφορήσει το 1959 με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη και είχε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα όπου και παρέμεινε πρώτο σε πωλήσεις για μια δεκαετία. Οι στίχοι μιλάνε για μια χαμένη αγάπη την οποία ο ερμηνευτής αναζητά και καλεί σπαρακτικά να γυρίσει κοντά του.

Η όλη παραγωγή, αν και αρκετά απαιτητική, ηχογραφήθηκε και οπτικογραφήθηκε ζωντανά με κύρια μέριμνα την μετάδοση του αυθεντικού στοιχείου του τραγουδιού.

Συμμετέχουν τρεις καταξιωμένοι μουσικοί, οι Νίκος Αγγούσης στο κλαρίνο, Ευάγγελος Ευαγγέλου στην κιθάρα και ο σπουδαίος συνθέτης Ευθύβουλος Θεοχάρους στο πιάνο.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Κουλουμή

Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Άρτα, όπου εκεί τελείωσε με άριστα την ειδικότητα της φωνητικής με τον σπουδαίο παραδοσιακό τραγουδιστή Μάνο Κουτσαγγελίδη. Μετά, συνέχισε τις σπουδές του στο İstanbul Teknik Üniversitesi κονσερβατόριο της Κωνσταντινούπολη όπου εκεί έκανε θεωρητικά μαθήματα τούρκικης μουσικής και οθωμανικού τραγουδιού με καταξιωμένους καθηγητές και τραγουδιστές της Τουρκικής μουσικής.

Το 2010 δημιουργεί μαζί με πέντε καταξιωμένους κύπριους μουσικούς το μουσικό σύνολο "Μακάμ". Το σύνολο αυτό έχοντας ως σημείο αναφοράς τα μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, έδωσε παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό.

Μετέπειτα, ο Πέτρος Κουλουμής ως ιδρυτικό μέλος του "Τρίο Λεβάντε¨ το 2014, αρχίζει να παρουσιάζει παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό με θέμα οι συνθέτες της Σμύρνης.

Το 2015 ξεκινάει μια συνεργασία με τον γνωστό Εβραίο τραγουδιστή Αviran Maron κάνοντας παραστάσεις σε πολύ γνωστά θέατρα στο Ισραήλ όπως (Suzzane Dellal, Beit Shmuel κ.α) παρουσιάζοντας ένα μικρό κομμάτι απο τον μουσικό πλούτο της Ελλάδας.

Το 2016 συνεργάζεται με τους καταξιωμένους δημιουργούς μεγάλων επιτυχιών, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ηλία Φιλίππου, γράφοντας το πρώτο του τραγούδι στη δισκογραφία με τίτλο "Πως φεύγεις έτσι".

Το 2017 λαμβάνει μέρος στη συναυλία του Διεθνούς Φήμης Ακκορντεονίστα Dasho Kurti “Ξένε τι ζητάς εδώ“ πλάι στους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη κ.α.

Το 2017 επίσης ξεκινά η συνεργασία του με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου εκεί διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι.

Το Δεκέμβριο 2017 κυκλοφορεί ο 1ος προσωπικός δίσκος του συνόλου “Τρίο Λεβάντε“ με τίτλο "Αστικά Λαϊκά Τραγούδια".

Παρουσιάστηκε σε αρκετά Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ Μουσικής σε χώρες όπως Γερμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Σλοβακία, Ελλάδα, Ολλανδία (Rotterdam Conservatory Codarts) και συνεργάστηκε επί σκηνής με τους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούκα, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Μυστακίδη κ.α. (www.facebook.com/PetrosKouloumis).

Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ" (vd)
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 7003107979827861964
Σχόλια
item