Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue: Το 56% ζητά εκλογές τώρα

Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue: Το 56% ζητά εκλογές τώρα
Την αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται και παγιώνεται για την κυβέρνηση στην κοινή γνώμη αποτυπώνουν τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue.
Όπως προκύπτει, το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά αυτές θα τις κερδίσει η ΝΔ.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του μάλιστα να είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τον ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μάλιστα, από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος σε δημοφιλία και μικρότερη δημοτικότητα από αυτόν έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%. Το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, ενώ το 55% περιμένει χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση.
Όλα τα παραπάνω «αντικατοπτρίζονται» και στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ καταγράφει μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 8% Οι πολίτες παράλληλα σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται.
Το ρεύμα που φαίνεται να δημιουργείται υπέρ της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αντικατοπτρίζεται και στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»: το 34% προτιμά την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το 45% καμία από τις δύο επιλογές.
Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 42% των προτιμήσεων, ενώ το 26% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Το 31% απαντά «κανένας από τους δύο».
Για τα ελληνοτουρκικά, τέλος, το 83% κρίνει πως ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές Έβρου, ενώ το 12% την αποδίδει σε τυχαίο περιστατικό.
Ως προς τους οκτώ Τούρκους που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, το 72% απαντά πως θα πρέπει να τους δοθεί και να μην εκδοθούν στη γειτονική χώρα και το 20% απαντά πως θα πρέπει να εκδοθούν.
Τέλος, στον απόηχο της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σημειώσει δραματική πτώση, καθώς το 94% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον τούρκο πρόεδρο και μόλις το 5% έχει θετική άποψη.


epirusblog.gr
5 of 5
Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue: Το 56% ζητά εκλογές τώρα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2775373508991157512
item