Πρέβεζα: Στον ρυθμό του Odyssey Challenge κινείται η Πάργα

Πρέβεζα: Στον ρυθμό του Odyssey Challenge κινείται η Πάργα

Μοναδική εμπειρία για τον αγώνα δρόμου με τα 40 δύσκολα εμπόδια "εμπνευσμένα" από την Οδύσσεια. Ένας μοναδικός αγώνας που δοκιμάζει τα όρια των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαΐου στο Δήμο Πάργας.

Πρόκειται για το Odyssey Challenge όπως ήδη σας έχει ενημερώσει η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας που περιλαμβάνει 25 δύσκολα χιλιόμετρα τρέξιμο μέσα σε δύσκολα μονοπάτια, άγρια βράχια και απάτητες παραλίες.


Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα κληθούν να ξεπεράσουν 40 πολύ δύσκολα εμπόδια "εμπνευσμένα" από την Οδύσσεια και την ελληνική μυθολογία και τα περισσότερα θα τους γίνουν γνωστά λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.


Ο αγώνας δεν πήρε τυχαία την ονομασία "Odyssey Challenge". Στον Όρμο του Οδυσσέα, ένα από τα βασικά σημεία του αγώνα, σύμφωνα με τη Μυθολογία, ήταν η βάση των Σειρήνων που μάγευαν τους Ναυτικούς με το τραγούδι τους. 


Ενώ ο ποταμός Αχέροντας, ο οποίος δεσπόζει στη διαδρομή του αγώνα ήταν γνωστός στην ελληνική μυθολογία για την μεταφορά των νεκρών στον Άδη.

Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται ο αγώνας είναι ένα ιδιωτικό κτήμα έκτασης περισσότερων από 2000 στρεμμάτων που ανήκει στις οικογένειες Δημάκου και Τζάκου, ενώ συνδυάζει θάλασσα, βουνό, πευκόδασος με τρεις προσβάσιμες και τρεις μικρότερες παραλίες και έναν παραπόταμο του Αχέροντα.

Το Σάββατο 12 Μαΐου θα γίνει ο αγώνας των 25 χιλιομέτρων με τα 40 εμπόδια, ενώ την επόμενη μέρα την Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιείται δρόμος 8 χιλιομέτρων με 20 εμπόδια.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στον ρυθμό του Odyssey Challenge κινείται η Πάργα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5804346018754857939
item