Ήπειρος: «Τιμώμενη» Περιφέρεια στην Greek Travel Show Ήπειρος: «Τιμώμενη» Περιφέρεια στην Greek Travel Show | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: «Τιμώμενη» Περιφέρεια στην Greek Travel Show

Ήπειρος: «Τιμώμενη» Περιφέρεια στην Greek Travel Show
Προτεραιότητα για την Περιφέρεια η προσέλκυση επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας, με δεδομένο ότι όλες σχεδόν οι περιοχές, είναι ευκολότερα προσβάσιμες, μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής σε στοχευμένες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετείχε στην Greek Travel Show, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στο Μαρούσι και στην οποία ήταν η «τιμώμενη Περιφέρεια».
Της έκθεσης προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους για θέματα τουρισμού. Κατά τη διάρκειά της ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και στο γενικότερο σχεδιασμό προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου. 
Υπογράμμισε επίσης τη βαρύτητα που δίνεται για προσέλκυση επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας, με δεδομένο ότι πλέον όλες σχεδόν οι περιοχές της περιφέρειας μας, μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, καθίστανται ελκυστικές και ευκολότερα προσβάσιμες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την πρώτη ημέρα της έκθεσης από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Στράτο Ιωάννου.
Την επόμενη ημέρα, από τη Διευθύντρια Τουρισμού, Ιουλία Μαρκούλα έγινε η παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος», που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών. 
Στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την παράλληλη προβολή τοπικών/παραδοσιακών χαρακτηριστικών της Ηπείρου, ως και του γαστρονομικού της «πλούτου», περιλαμβανόταν η παρουσίαση το Σάββατο το απόγευμα ηπειρωτικών χορών από το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Ραφήνας - Μαραθώνα και την Κυριακή η προσφορά ηπειρωτικών εδεσμάτων, που παρασκευάζονταν στο περίπτερο της Περιφέρειας.
Το πρόγραμμα της συνδυασμένης προβολής τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας, εξήρε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γ. Τζιάλλας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα.
Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν οι συναντήσεις με τα στελέχη της Περιφέρειας της πρέσβειρας της Κένυας στην Ελλάδα Βίκυς Πανταζοπούλου, ενόψει της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ διερευνητικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο εκτέλεσης αεροπορικών δρομολογίων με προορισμό την Ήπειρο, μέσω Ιωαννίνων και Ακτίου είχε η εκπρόσωπος της Ryanair, Άννα Δήμου.
Στην έκθεση, με εκπροσώπους τους συμμετείχαν οι Δήμοι Αρταίων και Βορείων Τζουμέρκων, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ιωάννης Μπούρης με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες του κλάδου.
Η προβολή του Δήμου Αρταίων
Συγκεκριμένα, στην έκθεση Greek Travel Show συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος της Άρτας.
Ο Δήμος, τον οποίο εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος Τουρισμού Θανάσης Αρκουμάνης, συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκαν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, μοιράστηκε έντυπο υλικό, ενώ έγιναν και συζητήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης στο Βούπερταλ της Γερμανίας, με τον αρμόδιο Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο για θέματα τουρισμού Κώστα Χαρακλιά.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με τον Δήμο Αρταίων να συμμετέχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που πραγματοποιείται στην Αθήνα, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: «Τιμώμενη» Περιφέρεια στην Greek Travel Show
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8999386925935132509
Σχόλια
item