Με αντίποινα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ αν παγώσουν την πώληση των F-35 Με αντίποινα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ αν παγώσουν την πώληση των F-35 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με αντίποινα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ αν παγώσουν την πώληση των F-35

Με αντίποινα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ αν παγώσουν την πώληση των F-35

Την έντονη αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ προκάλεσε το ενδεχόμενο ακύρωσης της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, λόγω της φυλάκισης του πάστορα Μπράνσον.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ακύρωση της πώλησης των F-35. Στην περίπτωση αυτή θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η πρόταση των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να σταματήσουν προσωρινά τις πωλήσεις όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35, στην Τουρκία, ήταν κίνηση λανθασμένη, παράλογη και όχι κατάλληλη για τη συμμαχία των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ίσως την επόμενη εβδομάδα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Στον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ ύψους 717 δισ. δολαρίων που δημοσίευσε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή προβλέπεται μεταξύ άλλων το προσωρινό πάγωμα πώλησης αμυντικών όπλων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου αναμένεται να συζητήσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση του αμυντικού προϋπολογισμού που όχι μόνο εξετάζει τις αμυντικές δαπάνες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα χρησιμοποιηθούν.

Πηγή: http://www.skai.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Με αντίποινα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ αν παγώσουν την πώληση των F-35
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1778567085082722912
Σχόλια
item