Άρτα: Δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής

Άρτα: Δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις», σχετικά με το μέτρο 5.1 του ΠΑΑ 2014-2020 πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων από το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ενδιαφερόμενοι αγρότες, καθώς και στελέχη του ΕΛΓΑ που ενημέρωσαν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αρταίων στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους αγρότες της περιοχής, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης για την Άρτα και μάλιστα έχει τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

«Μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή μας σε εγχώριες και διεθνείς εκδηλώσεις προβολής των προϊόντων μας θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της παραγωγής στην Άρτα, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους και έτσι να δώσουμε ώθηση στην τοπική οικονομία. 

Φυσικά, ευχάριστη είδηση των τελευταίων ημερών είναι η δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα, γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της περιοχής» ανέφερε, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» παρέχει ενίσχυση για υλοποίηση, μεταξύ άλλων, σε ενεργητικά συστήματα:

Για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό, για καλλιέργειες εσπεριδοειδών

Για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι για καλλιέργειες μηλοειδών, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς

Για την προστασία από την βροχή των καλλιεργειών κερασιάς και αμπέλου και

Για την συνδυαστική προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη χροχή για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

Δικαιούχοι της δράσης είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγωγών με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί.

Στην ημερίδα παρέστη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Σωτήρης Χήρας, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6111343297969386948
item