Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για την ονομασία των Σκοπίων

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για την ονομασία των Σκοπίων

Τηλεφωνική επικοινωνία έχει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη μία ώρα Ελλάδος (12 ώρα Βρυξελλών) για να μιλήσουν για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών, κατά την ενημέρωση του προς τον Τύπο για τη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλγαρική Πρωτεύουσα, Σόφια. 

Φυσικό είναι πως στη τηλεφωνική επικοινωνία θα συζητηθούν και άλλα θέματα, κυρίως ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς δεν είναι μόνο το ονοματολογικό στην ατζέντα. Η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Συμβουλίου με τους ηγέτες της ΕΕ είναι μέρος του πρωτοκόλλου πριν από κάθε Σύνοδο Κορυφής.

«Λαμβάνουμε θετικά μηνύματα τόσο από την Αθήνα όσο και από τα Σκόπια» σημείωσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, θα έχουν διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας όμως πως προφανώς και δεν θα υπάρξει κάποια τελική συμφωνία στη Σόφια. 

Κρίσιμος μήνας για τον αξιωματούχο φαίνεται να είναι ο Ιούνιος, καθώς είναι και ο μήνας έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της ΠΓΦΜ στην ΕΕ. «Ευελπιστούμε να υπάρξει μια θετική έκβαση είπε», αλλά ξεκαθάρισε πως η κύρια έμφαση δίδεται τώρα στις διμερείς διαβουλεύσεις Αθήνας-Σκοπίων.
epirusblog.gr
5 of 5
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για την ονομασία των Σκοπίων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7228209689802705675
item