Γιάννενα: Συνάντηση κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις Γιάννενα: Συνάντηση κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Συνάντηση κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις

Γιάννενα: Συνάντηση κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις

Μία πανελλήνια συνάντηση κινημάτων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων συγκάλεσαν στα Γιάννενα την Παρασκευή το απόγευμα οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε συνεργασία με την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συμμετέχοντες απ' όλη την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα. 

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν να ανοίξει η συζήτηση για κοινή δράση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, τις στρατηγικές για την ενεργειακή μετάβαση και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, με παραδείγματα από όλη την Ευρώπη. 

Ο Γιώργος Δημαράς, βουλευτής, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους παρουσίασε το πλαίσιο μέσα από το οποίο η πολιτική οικολογία βλέπει το θέμα της ενέργειας και του μοντέλου ζωής. 

Από τη μεριά της η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί πολλά έτη και η οποία έλκει την καταγωγή της από τα Γιάννενα, αναφέρθηκε στην ευρύτερη εικόνα του ενεργειακού ζητήματος στην Ευρώπη και στην ανάγκη για μία διαφορετική προσέγγιση του ενεργειακού ζητήματος. 

«Τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενώ χώρες σαν την Πορτογαλία κάλυψαν το 100% των αναγκών τους με ΑΠΕ τον περασμένο μήνα, η Ελλάδα παραμένει μια από τις πλέον εξαρτημένες χώρες της ΕΕ από ορυκτά καύσιμα. 

Με θλίβει ότι στην πατρίδα μου που είναι τόσο προικισμένη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η ενεργειακή φτώχεια παραμένει πολύ υψηλή ενώ 650.000 άτομα στην Ε.Ε. ήδη παράγουν και πουλούν την δικιά τους ενέργεια», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνάντηση κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6663059516772516110
Σχόλια
item