Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές

Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές

Μήνυμα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποιος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη. 


Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων κα των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία« δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις στα ΝΕΑ.

Μιλώντας για το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση ο Λετονός πολιτικός τονίζει ότι «όπως πάντα η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της όποτε και όπου μπορεί. 


Συνεχίζεται επίσης η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα».

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα των διαπραγματεύσεων για το χρέος ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρει ότι «συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της περιμέτρου που έχει ορίσει το Eurogroup».
Epirusblog Gr
5 of 5
Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2281810532757759108
Σχόλια
item