Σύγκρουση Τσίπρα & Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα, βία και ανομία

Σύγκρουση Τσίπρα & Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα, βία και ανομία
Σε σύγκρουση για τη βία και την ανομία μετατράπηκε η συζήτηση στη Βουλή, η οποία είχε προγραμματιστεί για το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης για την ανάπτυξη.
Σημεία από τη δευτερολογία Τσίπρα:
  • Κύριε Μητσοτάκη η αδυναμία σας να τοποθετηθείτε επί της ουσίας για την οικονομία φάνηκε απο την επιλογή σας να ξεκινήσετε με το θέμα της βίας. Θελω να καταδικασω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες απειλές που δεχθήκατε στο διαδίκτυο από κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός και μέλος του Ρουβίκωνα.
  • Ειναι εξίσου καταδικαστέες με τις αμέτρητες απειλές που έχουμε δεχθεί εγώ και ο Κοτζιάς με γράμματα και μηνύματα και επιστολές και δέματα που περιείχαν και σφαίρες το τελευταίο διάστημα.
  • Δε βλεπω να σας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς και του εθνικισμού
  • Δεν ανησυχήσατε όταν ήρθε επιστολή που απειλούσε ευθέως τους βουλευτές από τη Παμμακεδονική Ένωση ότι αν ψηφίσουν λύση αυτό επισύρει ισόβια ή θάνατο
  • Γιατί σας πείραξε που είπα για ακροδεξιούς τραμπούκους και όχι αγανακτισμένο πλήθος; Αυτό που σας πείραξε είναι ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς. Γιατί σας χαλάει; Τι είπατε σε διεθνές περιοδικό έγκυρο; Οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά μόνο από την άκρα αριστερά και ότι η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει
  • Σας χαλάει το αφήγημα ο όρος ακροδεξιοί τραμπουκοι γιατί βάζει τα πράγματα στη θέση τους
  • Εσείς βγάλατε μία ανακοίνωση σχεδόν ίσων αποστάσεων. Kαταδικάσατε τη βία από οπου και εαν προέρχεται ; Δεν καταλάβατε κ.Μητσοτάκη από που προήλθε αυτή η επίθεση;
  • Εάν πρώην περιφερειάρχης και διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης τραβέλι θα μπορούσα να σταθώ;
  • Η ΝΔ από τη Μεταπολίτευση και μετά είχε διαχωριστική γραμμή με κόμματα και πρόσωπα του ακροδεξιού χώρου.
  • Υπηρχε τοτε η ΕΠΕΝ με επικεφαλής νεολαίας το Βορίδη. Αργότερα όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση με Κώστα Καραμανλή υπήρξε το ΛΑΟΣ, ο οποιος έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία είχε μία σαφή θέση στο Σκοπιανό, την οποία υπερασπίζεται σήμερα αυτή η κυβέρνηση.
  • Σήμερα όμως ο κορμός του κόμματος αυτού, του ΛΑΟΣ, είναι ηγετική πτέρυγα στο κόμμα σας.
  • Η αριστερά σε αυτόν τον τόπο κ. Μητσοτάκη ήταν πάντα στη θέση του διωκώμενου όχι του διώκτη. Τη βία του κράτους και του παρακράτους την έχει υποστει στα ξερονήσια, στις φυλακές και τους δρόμους. Απο το Λαμπράκη μέχρι και τον Τεμπονέρα και τον Παύλο Φύσσα.
  • Αυτά που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη θυμίζουν εποχές γκοτζαμάνηδων που η Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν ποτέ.
  • Σήμερα δεν ξεφύγατε από τον πειρασμό να ρίξετε το επίπεδο της συζήτησης αναμασώντας μια από τις αγαπημένες ειδήσεις που είδαμε στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων λαϊκιστικής κοπής που σας στηρίζουν. 
  • Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των podemos που πήρε δάνειο για να πάρει σπίτι στην Μαδρίτη. Να μην μιλήσουμε τι γίνεται για τους εκπρόσωπους της δεξιάς στην Ισπανία. Αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Μου κάνει εντύπωση που εσείς ήρθατε εδώ να μας πείτε για τον Ιγκλέσιας. Δεν αγόρασε σπίτι με off shore, ούτε σπίτι του Βολτέρου, ούτε έχει σπίτι με πισίνα δίπλα στο σπίτι του Χριστοφοράκου. 
  • Με τις υγείες σας.
Aντεπίθεση Μητσοτάκη
  • Επαναλάβατε το σύνθημα η Ελλάδα δε γυρίζει πίσω. Σκεφτηκα ότι κάτι μου θυμίζει. Είναι το σύνθημα που είχε χρησιμοποιήσει ο Μητσοτάκης το 1993. Σκέφτηκα να σας το πω γιατί δεν το ξέρετε και ήταν μία εκλογή που για εμας δεν πήγε καλά.
  • Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής εναντίον μου από μέλος του Ρουβίκωνα. Σε μένα και στη ΝΔ απειλές δεν περνάνε
  • Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί -Πρέπει να διαλέξετε ποιους θα προστατέψετε
  • Λέτε ότι η ΝΔ έχει κάποια ιδεοληπτική σχέση με τη Χρυσή Αυγή -Εσείς μαζί με τη Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά, να μη ξεχνιόματε, εσείς με τη Χρυσή Αυγή θέλατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο
  • Για ρίξτε μια ματιά στον συγκυβερνήτη σας -Οι ΑΝΕΛ δεν είναι στο κέντρο επειδή κάθονται στο κέντρο της αίθουσας. Ο κ. Πάνος Καμμένος δεν μου φαίνεται τελευταία να είναι εξαιρετικά πρόθυμος να σας υπερασπιστεί.
  • Αυτά τα περί εκλεκτικής συγγένειας ΝΔ και Χρυσής Αυγής να τα αφήστε
  • Οσο για τον κ. Ψωμιάδη να ρωτήσετε την κυρία Γεννηματά, ΚΙΝΑΛ ψήφισε -Καμμία σχέση δεν έχει με τη ΝΔ εδώ και καιρό
  • Για το Σκοπιανό: Ρώτησα ευθέως αν απορρίψατε την ονομασία Μακεδονία του Ιλιντεν και δεν απαντήσατε. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτο είναι ακόμη στο τραπέζι. Εικάζω ότι για αυτό επικοινώνησαν μαζί σας Πενς και Μέρκελ , φαίνεται ότι ήταν κάτι που είχε φανεί ότι συζητάτε και μετά φάνηκε ότι κάνετε πίσω. Οταν διαπραγματεύεστε μόνοι σας και μάλιστα βράδυ, δεν συμβαίνει τίποτα καλό.
Η προηγούμενη επίθεση Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα
Με τη βία και τις επιθέσεις σε Μπουτάρη και ΣτΕ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην έξαρση της «τυφλής βίας» κατά Μπουτάρη και τους βανδαλισμούς στο ΣτΕ κάνοντας λόγο για «διπλό χτύπημα». «Η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη χωρίς αστερίσκους και χωρίς υπεκφυγές. 
Αυτό πράξαμε ως υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι η ώρα να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας και τους αγανακτισμένους που τυχοδιωκτικά ενσωματώσατε και κυνικά αξιοποιήσατε. Να ζητήσετε συγγνώμη για τις διχαστικές φράσεις σας «ή εμείς ή αυτοί» , «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»».
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «απελευθερώσει τα Εξάρχεια και τα κατειλημμένα πανεπιστήμια» και να τελειώσει με τον Ρουβίκωνα. «Ο δήμαρχος Τήνου συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν μπορείτε; Δεν θέλετε να το κάνετε σας, εμποδίζουν οι εκλεκτικές σας συγγένειες» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη φράση του Νίκου Τόσκα ότι ο Ρουβίκωνας είναι «μωρό που μπουσουλάει» πρόσθεσε: «Αρα η μαμά θα το προστατεύσει με στοργή και προδέρμ».
«Σταματήστε επιτέλους να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό. Σταματήστε να διαχωρίσετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε εκείνη του συγκεντρωμένου πλήθους πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους: «Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά να παραιτηθείτε. Αλλά δεν σας επιτρέπω να αφήσετε ξανά το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με βία. 
Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνετε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνετε τη φυσική βία των μνημονίων με τη βία του σπασίματος και των προπηλακισμών. Εσείς κ. Τσίπρα προσθέτατε πάντα ένα «αλλά» όταν έδερναν τους δικούς μας βουλευτές και της Δημοκρατική Συμπαράταξης. Πάντα με έναν αστερίσκο».
Συζήτηση για το ολιστικό σχέδιο
Η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή γίνεται για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές,  έπειτα από το αίτημα της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.
«Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι η οριστική, αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη εξέλιξη» δήλωσε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για την οικονομία.
Επισήμανε πως αυτό δεν ήταν αυτονόητο να συμβεί, δεν ήταν η φυσική συνέχεια των πραγμάτων και πολύ περισσότερο, δεν ήταν αυτή η εξέλιξη που προδίκαζε η εικόνα της χώρας στο τέλος του 2014.
Ο κ Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τα δύο ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ: «Η στάση σας κ. Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία διότι θα μνημονεύεστε ως ο πολιτικός αρχηγός που μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα διαμαρτυρίας, στείρας διαμαρτυρίας, σε κόμμα καταστροφολογίας αλλά και διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. 
Αλλά εδώ που έχετε φτάσει θα πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους. Η Ελλάδα μετά από οχτώ χρόνια μεγάλης περιπέτειας και κρίσης δημοσιονομικής οικονομικής θεσμών και αξιών βγαίνει από αυτή την περιπέτεια».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν δηλαδή στα μέτρα για την μείωση του χρέους αλλά και στην μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας.
«Οι καταστροφολογούντες θα απογοητευθούν ξανά τις επόμενες εβδομάδες όταν θα καταλήξουν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για τα δύο ανοικτά θέματα δηλαδή αφενός η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους. Η εξέλιξη αυτή θα είναι καθοριστική ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα. 
Το δεύτερο ανοικτό θέμα αφορά το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας, πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε προγράμματα στήριξης. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αυτό όπως ορισμένοι προσεύχονται καθημερινά, παράταση του μνημονίου και των εσωτερικών καταναγκασμών» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
epirusblog.gr
5 of 5
Σύγκρουση Τσίπρα & Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα, βία και ανομία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7024742684323346953
item