Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη
Για διαφορετικούς λόγους θα βρεθούν μαζί στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται προς τιμήν του Πόντιου Κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου του οποίου η οικογένεια κατοικεί στην Σίνδο.  

Η εκδήλωση, με τίτλο "Πόντος Παντού", θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και την διοργανώνει ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα δώσει και ο Κώστας Καραμανλής. 

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη δείχνει πως θέλει από την μία να ενισχύσει την εικόνα του ίδιου αλλά του κόμματος στην περιοχή και από την άλλη να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω της κόντρας του με τον Ιβάν Σαββίδη. 

Άλλωστε στην πρώτη του επίσκεψη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε συναντηθεί τόσο με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είχε μιλήσει με θετικά για την φετινή εικόνα που παρουσίασε ο δικέφαλος του Βορά. 

Τώρα θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον ελληνισμό του Πόντου, σε ένα χώρο στον οποίο έχει ισχυρά ερείσματα και έχει βοηθήσει σημαντικά ο Ιβάν Σαββίδης, που κατάγεται από τον Πόντο.  

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων. 

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στην Ραφήνα, αλλά ως βουλευτής Θεσσαλονίκης ωστόσο θέλει να στηρίξει με την ψήφο του τα στελέχη της εκλογικής του περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή και το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του στη Βουλή. «Αφορμή της συνάντησης ήταν η τριήμερη επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού στη Θράκη» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ και σημείωνε: «Στη διάρκεια της συνάντησης οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αντήλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως βέβαια και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις». 

Φωτό: Ευρωκίνηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4419345408251561465
Σχόλια
item