ΕΕ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται ΕΕ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΕΕ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται

ΕΕ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητικές» τις αναφορές για τα ιρανικά πλήγματα, προερχόμενα από το έδαφος της Συρίας, εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της Φεντερίκα Μογκερίνι, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές "να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση" και "να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση".
"Οι πληροφορίες για τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού  στις οποίες το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία είναι πολύ ανησυχητικές" ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Μογκερίνι .
"Όπως έχει πει κατ' επανάληψη η ΕΕ, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην περιοχή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση που θα μπορούσε να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στην περιοχή", προστίθεται στη σύνομη ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
ΕΕ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8292855805567892192
Σχόλια
item